Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хайде на Мутроморието? Вижте как ВИ мами бандиториата на плажа

Настана време за море и тарикатите отново извадиха мръсните номера от ръкава. Куп капани за решилите да се вслушат в призивите на властта да прекарат почивката си на родното Черноморие са подготвили някои хотелиери и ресторантьори.

За това предупреждават в социалните мрежи изпатили си от уловките. Сред капаните са умопомрачителни такси за интернет и паркинг.

Пред Нова телевизия потърпевши заявиха, че в хотел по Черноморието им поискали по 40 лева на ден за такса интернет. Цената на тази „екстра“ не е била обявена предварително в онлайн офертата за почивка. Паркомястото пък струвало 12 лв. и то, ако има свободни места.

Наред със „скритите“ такси в резервацията има и редица „скрити“ условия. Като например – тези за отказ от почивката. Според офертата анулирането е безплатно. При потвърждението обаче се оказва, че това важи, само ако клиентът се откаже от почивката най-малко 5 дни предварително.

След това се удържал авансов депозит в размер на 30% от цената на ваканцията.

От Комисията за защита на потребителите съветват внимателно да проследим точно какво включват офертите преди окончателно да натиснем бутона „запази“.

Според последните данни на Еврокомисията 2/3 от сайтовете за резервации в Европа заблуждават потребителите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!