Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Докато залъгва света с олимпийска шариния, ККП измъчва адвокат, награден с ‘Courageous Advocacy Award’

Гао Джишенг (Gao Zhisheng), китайски адвокат по човешките права, преследван от китайския режим, награден на 30 юни 2007 г. от Американския съвет на съдебните адвокати (American Board of Trial Advocates / ABOTA) с ‘Наградата за храбра адвокатска защита’ (‘Courageous Advocacy Award’). (Epoch Times)

Семейството на Гао Джишенг

Семейството на Гао Джишенг, които като него също са затворени от китайските власти преди Олимпиадата и не се знае къде са, нито на какво са подложени. (Epoch Times)

Гао Джишенг, известен китайски адвокат за човешки права, е подложен на жестоки мъчения в затвора, съобщи източник от Китай, телефонирал до радио SoundofHope.

Награден през миналата година с ‘Награда за храбра адвокатска защита’ от Американския съвет на съдебните адвокати (American Board of Trial Advocates), китайският адвокат по човешките права Гао Джишенг (Gao Zhisheng)изчезна безследно през м. септември 2007г. До скоро не беше възможно да се получи информация за него, тъй като китайските власти държаха това в пълна тайна. 

Сега анонимен източник се е свързал с радио Sound of Hope (SOH) и е съобщил, че от изчезването си насам Гао е държан на тайно място, където е подлаган на неописуеми мъчения - според източника степента на мъченията е отвъд човешкото въображение, и дори полицаи, осъществявали мъченията са признали, че се възхищават на непреклонния дух на Гао.

Според вътрешния източник, тези мъчения са с цел да се накара Гао да направи 3 неща: да напише изявление, осъждащо Фалун Гонг ; да напише статия, осъждаща основателя на Фалун Гонг; и да напише възхваляваща комунистическата партия статия.

Но според източника (транскрипция от телефонния разговор): „Гао не се е поддал. Полицията е била шокирана да гледа жестоките мъчения. Външният свят не може дори да си представи [суровостта на мъченията]”.   

Според телефониралият, Гао е бил измъчван така, както измъчват практикуващите Фалун Гонг. Гао не практикува Фалун Гонг, но след като защитава в съда случаи на практикуващи Фалун Гонг, властите започват да го наблюдават и накрая изчезва безследно.

От изчезването си Гао бива подлаган на такива жестоки мъчения, че е искал да се самоубие.

Властите му казали, че за него ще е „почивка”, ако го изпратят в затвора, с което са дали да се разбере, че нямат намерение да го пращат в затвора. Желанието им

всъщност е да го измъчват докато предпочете смъртта.  

В началото са започнали с опит за шантаж, като са го упоили и съблекли гол, инструктирайки жена да легне до него. Всичко това е фотографирано и записано на видео запис, с цел да се използва за шантаж срещу него.

Не поддавайки на това, той бива атакуван с електрически палки докато загубва съзнание. Впоследствие бива подлаган на побоища и жестоки мъчения, както и отново на електрически шокове. За допълнително унижение, когато Гао изпада в безсъзнание, полицаи уринират върху главата му.

Според източника, Гао е заключен в тъмна килия 24 часа на ден, така че не знае кога е ден и кога нощ.

Семейството на Гао Джишенг – съпруга и две деца (момиче и момче) – са също затворени преди Олимпиадата и не се знае къде са и на какво са подложени.  

Гао Джишенг и неговото семейство са само един пример за отношението на Китайската комунистическа партия към граждани, отказали да следват партийната линия. И то днес и сега, в момент, когато ККП афишира своето „хармонично общество” с олимпийска шариния и океани от човешки маси, инструктирани да вършат еднакви роботни движения, на които светът стана свидетел при откриването на най-голямата пиар кампания на Китайската комунистическа партия.

По материал на SOH

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!