Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В правителството на простофилията и калинковъдството: Мариянчето и то, точно като Деничка, с 4 магистратури и с 6 курса в 6 страни по света!

МАРИЯНЧЕТО И ТО, ТОЧНО КАТО ДЕНИЧКА, С 4 МАГИСТРАТУРИ И С 6 КУРСА В 6 СТРАНИ ПО СВЕТА!
А ВЕ, КАКЪВ Е ТОЗИ КАЛЪП НА БАЦЕ ЗА ГЕНИАЛНИ КАКИЧКИ?

Аз съм преминал целия път в академична сфера от магистър, през доктор, асистент, доцент и професор, до академик, имам издадени над 50 книги, ама се чувствам прост, див и необразован, в сравнение с академичните успехи на жениците-калинки в правителството на Баце.
Мариянчето е също с толкова, ама точно с толкова, като Деничка, за която вече писах,
академични успехи във висшето образование.
Ето вижте.

УИКИПЕДИЯ:
“Родена е на 16 септември 1975 г. в Ботевград. Завършва гимназията с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ в гр. Правец с профил френски език. Висшето си образование по „Право“ получава в Нов български университет със степен магистър*. Притежава и магистърски степени по „Публична администрация и административни практики“* и „Право на Европейския съюз“* от СУ „Свети Климент Охридски“, както и магистратура по „Стопанско управление“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велико Търново* .
Преминава редица обучения и специализации в страни-членки на ЕС, в това число диплом по „Право на Европейския съюз“, Франция*; EIPA – Европейски институт по публична администрация, Холандия*; „HAUS“ – финландски институт за публичен мениджмънт*, Европейската академия за данъци, икономика и право, Германия*, а също и в Австрия* и Великобритания*.”

Мариянчето и то с 4 магистратури и 6 курса (всички отбелязани със *). Учило общо на 10 места.
Според чл. 10, ал. (1), т.т. 2,3 на Наредбата за държавните изисквания за придобиване на висше образование, ПМС No 162 от 23.07.2002 г., обучението за магистратура по право се осъществява за 5 години редовно обучение плюс 6 месеца за дипломиране. Другите магистратури на приближената до Валерито от Ямбол дама би трябвало да са в следните срокове:
1.) “Право на европейския съюз” - 1 година редовно, или 2 години задочно обучение, (задочното се налага, ако студентът е на работа по основен трудов договор, както е при Мариянчето по това време) плюс 6 месеца за дипломиране;
2.) “Стопанско управление” - 2 години плюс 6 месеца за дипломиране;
3.) “Публична администрация” - 2 години плюс 6 месеца за дипломиране.
Значи, сборът на обучението из университетите без прекъсване е точно 13 години.

Освен това ботевградчанката е събирала знания във Франция, Холандия (също като Деничка), Финландия, Германия, Австрия и Великобритания, 6 страни.
Във Франция, според Уикипедията, Мариянчето след изкаран курс, както се твърди, получило диплом по “Право на Европейския съюз”. Ама такъв същия диплом с магистърска степен то е получило и от Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Така, значи нашата министърка има точно 2 броя еднакви дипломи по “Право на Европейския съюз”. В целия останал свят няма идиот, който два пъти да учи една и съща специалност и да стане два пъти магистър с диплома по едно и също нещо. Това е обяснимо само при пълна загуба на паметта, ретроградна амнезия, ретрограден Меркурий, или налудно страдание, няма друго обяснение! Пардон, има, има!, сетих се, причината може да е обикновена селска простотия, характерна за доста кадри на гербаджийската власт, да не казвам точно кои.
Да не би пък, също като Деничка в Колежа в Албена, едно обучение да се представя като две обучения?
Ето какво пише в сайта на Софийския университет за обучението по така нар. “Право на ЕС”, което кой знае защо завършва с диплома по... специалността “Международни отношения”, която си е специалност, мен ако ме питате, бая различна от правото (копи-пейст):
“Успешно завършилите магистранти получават диплом за магистърска степен по „Международни отношения – Право на ЕС“ и френски университетски диплом за специализация. Успешно положилите изпити магистранти получават две магистърски дипломи – българска и френска.”
Значи едно обучение - две дипломи, две в едно!
Добре. Приспадаме 1 година заради “две в едно”, но другите 5 курса из Европа, ако и те са с дипломи, изискват по поне 1 година обучение, научаване на нидерландски език, немски, финландски и т. н., значи общо около 5 години.
Мариянче, годините на обучение стават 13+5=18 години. Много ма!

Излиза, че за периода от 1995 год. до 2015 год., това са 20 години, ти цели 18 години си се учила, квалифицирала и специализирала, взела си около 100 изпита, писала си към 50 курсови работи, явила си се пред 5 Изпитни комисии за дипломиране и/или си подготвила до 5 дипломни работи. Много ве!

През това същото време на обучение Мариянчето според Уикипедията е и работило на основен трудов договор.
Вижте къде.

Пак УИКИПЕДИЯ:
“Била е адвокат към Софийска адвокатска колегия, както и юрисконсулт в „Топлофикация София“ ЕАД. Заема различни експертни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната реформа. Заема ръководни длъжности, включително директор на дирекция „Правно-нормативни дейности“ в Министерство на земеделието и храните. Също така е избирана за член на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“. Работи и в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор към Министерство на икономиката. Била е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“ в „Национална електрическа компания“ ЕАД. На 21 ноември 2018 г. е избрана за вицепремиер на България.”
Ашколсун!

Въпросът, Гешев, е, как се съчетават служебните задължения и 8-часовият работен ден при работата в държавната администрация, заплащана от нас, данъкоплатците, с ненужните дублиращи се скъпи обучения на кадрите на ГЕРБ?
И още един въпрос: някой чувства ли се измамен, като мен, например?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!