Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вирусолог №1 на Германия: След 2 месеца ще имаме проблем с Ковид-19

Водещият германски вирусолог Кристиан Дростен се опасява, че след избухването на заразата в кланиците "Тьонис" коронавирусът може да се разпространи отново сред германското население. За това говорят и данните от други места, в това число и Берлин, където вече има сериозни признаци за завръщане на коронавируса.

Затова сега трябва да сме особено бдителни - иначе рискуваме втора вълна на епидемията, предупреждава Дростен и дава пример с южните щати в САЩ, където въпреки високите температури нещата се развиват драматично. "Там прекалено рано разхлабиха ограниченията", убеден е германският вирусолог.

"Не съм оптимист, че след месец епидемиологичната обстановка ще е толкова спокойна, колкото днес", казва още Дростен и добавя: "Ако сега не включим алармата в главите си, след два месеца ще имаме проблем".

Сходни предупреждения отправя и германската вирусоложка Мелани Бринкман. Според нея, опасността от втора вълна на епидемията през есента е голяма и затова в никакъв случай не бива да се избързва с премахване на ограниченията. "Трябва да продължим да спазваме дистанция, да носим маски и да ограничаваме контактите си с други хора - това ще е решаващо за развитието на епидемиологичната обстановка през есента", предупреждава Бринкман.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!