Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът: Властта крачи към пропастта. Борисов ни създава имидж на мутренска държава!

"Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход независимо от социално и обществено положение. Което наистина гали ухото. Но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилагат абсолютно селективен подход и двойни стандарти - и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното хвърляне в публичното пространство и по отношение на тяхното криене. По този начин се създава недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да цари справедливост". 

Това каза президентът Румен Радев при пристигането си на старините в първопрестолна Плиска, предаде БНР.

По неговите думи властта крачи към пропастта. "Защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега ще започне да напуска и бизнесът", посочи държавният глава.

Той подчерта, че в България има пробив на сигурността в управлението на държавата в лицето на министър-председателя. Румен Радев отбеляза, че по този начин върху страната ни се лепва едно позорно петно. "Такъв имидж ни представя като мутренска държава и срива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция", подчерта президентът Радев.

Днес той посети Нови пазар, а после участва в празненствата за Деня на Каспичан. Те ще се проведат в Голямата базилика край Плиска и в Двора на кирилицата в първата ни столица, където ще бъде открит бюст-паметник на Захарий Стоянов.

От 18:00 ч. почетен караул ще посрещне президента на площад „Възраждане“ в Каспичан. Там ще бъде и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който ще отслужи тържествен молебен.

В съботния ден Румен Радев ще гостува в шуменското село Мадара, където ще разгледа едноименния археологически резерват.

При посрещането си в старопрестолна Плиска президентът каза: "Това е свято място за всички нас, оттук започва България. Плиска е символ на величието на българската държава и нашата духовна мощ. Затова от уважение към нашите предци, аз мисля, че трябва да влагаме повече разум, просветеност и отговорност. Историята, която виждаме тук, ни задължава".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!