Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Случаите на коронавирус растат на местата, където Фалун Гонг е преследван най-зле

(Minghui.org) След разпространението си в близо 200 държави, пандемията от коронавирус доведе до над 94 милиона случая на инфекция в световен мащаб с над два милиона жертви.

С появата на нови щамове през декември и разпространението им по континентите, ситуацията стана по-сериозна от преди. В Североизточен Китай властите в град Шенян, провинция Ляонин издадоха общоприета заповед за стоене в къщи на 31 декември 2020 г. Строгият локдаун беше наложен и в част от града, където никой нямаше право да излиза. В интернет се разпространява аудио файл на лекар, който описва тежката ситуация. „Трябва да излизам четири или пет пъти [за лечение на пациенти]“, казва той, „новият щам на вируса е силно заразен и сложен.“

Лошото качество на тестовите комплекти затруднява нещата. Служител в Далиан, провинция Ляонин каза, че един заразен случай е взел 11 повторни теста за потвърждение. Длъжностни лица от Вътрешна Монголия също обявиха наскоро, че ще построят 43 импровизирани болници за спешна употреба. Това показва, че в региона вероятно са възникнали голям брой нови случаи.

Когато разглеждаме засегнатите райони, може да се открие, че почти всички от тях са свързани с тежки нарушения на човешките права, особено с преследването на Фалун Гонг. Това предполага, че както е описано в китайската поговорка, „доброто се възнаграждава с добро, а злото среща зло“.

Фалун Дафа (Фалун Гонг) е представена за първи път от г-н Ли Хонгджи в град Чанчун, Китай през 1992 г. Практиката се основава на принципите на Истина, Доброта, Търпение и има пет бавни, меки упражнения. Тя става много популярна в Китай в рамките на няколко години. Ревнувайки от широката й популярност, бившият китайски президент Дзян Цземин стартира жестока кампания за преследване през 1999 г. На 23 януари 2001 г. режимът организира инцидент на „самозапалване“ на площад Тянанмън, за да наклевети практиката. Въпреки 20-годишното жестоко потискане, Фалун Дафа се разпространява в над 100 страни и региони в световен мащаб, спечелвайки широко признание.

Фалун Гонг: древна традиция

Провинции с повтарящи се случаи

Китайските власти заявиха, че до 1 юни 2020 г. пандемията по същество е изчезнала в Китай и след това се появяват само спорадични случаи. Въз основа на новините обаче няколко места показват различни модели, включително три североизточни провинции (Хейлундзян, Дзилин, Ляонин), както и в Пекин, провинция Шандонг и провинция Съчуан.

Например по-долу е описано случилото се в трите североизточни провинции:

20 май 2020 г .: След откриването на нови случаи в град Шулан, провинция Дзилин, градът е поставен в локдаун в стил Ухан.

23 юли 2020 г .: град Далиан, провинция Ляонин, влиза във военно положение и безбройните закрити обществени места са затворени за намаляване на клъстерните инфекции.

13 декември 2020 г.: Град Суйфенхе, Хейлундзян, е обявен за район със среден риск.

29 декември 2020 г .: Затегнати са ограниченията в град Хейхе, провинция Хейлундзян.

30 декември 2020 г .: ситуацията се влошава в провинция Ляонин, където 21 региона са обявени за райони със среден риск.

31 декември 2020 г .: условията се влошават в град Далиан, провинция Ляонин, като само в града са декларирани 16 зони със среден риск. Някои жилищни райони са заключени, където жителите крещят в тъмното: „Нуждаем се от храна и провизии!“

По-долу са инциденти от други области:

Пекин: Три района в Пекин (Fengtai, Mentougou и Daxing) са с наложено военно положение на 15 юни 2020 г. след клъстерни инфекции на пазара на едро Xinfadi. Освен това някои части на други три района на Пекин (Shunyi, Chaoyang, and Xicheng) затягат ограниченията. Това произтича от спешна заповед и на служителите е казано да я пазят в поверителност.

Провинция Хъбей: Град Шиджиажуан влиза във военно положение на 3 януари 2021 г.

Провинция Шандонг: клъстерни инфекции са възникнали в град Кингдао на 16 октомври, където са установени двуцифрен брой нови случаи.

Провинция Съчуан: поради увеличения брой случаи, провинция Съчуан влиза във военно положение на 9 декември 2020 г.

Според китайските власти към 1 януари 2021 г. са обявени 34 области със среден риск в цялата страна. Повечето от тях са съсредоточени в трите североизточни провинции, в Шандонг и Пекин, с единични случаи в отдалечени региони като Юнан и Синдзян.

Брутално преследване в тези райони

Преследването на Фалун Гонг продължава 21 години от 1999 г. насам и голям брой случаи са събрани от Minghui. Когато Държавният департамент на САЩ информира религиозните групи да представят списъци с нарушители на човешките права, служител насърчава практикуващите Фалун Гонг да предоставят списъци на онези, които преследват Фалун Гонг. Длъжностното лице посочва, че Minghui.org е надежден и неговата информация може да бъде цитирана като източник.

Наличните статистически данни показват, че многобройни информационни агенции и големи медии са цитирали информацията от Minghui, като AFP (40 новини), AP (24), CNA (20), World Journal (16), Reuters (14) и RFA (13).

Изтезания и убийства

Minghui.org изготви доклад през 2013 г., озаглавен „Разследващ доклад за изтезанията и убийствата на практикуващи Фалун Гонг от ККП /Китайската комунистическа партия/“ (Забележка: налична е само китайската версия). Той събира 3 653 смъртни случая с 3,3 милиона думи изходни материали. Информацията е организирана и събрана в база данни за подробен анализ. Всички данни са на Minghui.org.

Проучването показва, че между 1999 и 2013 г. следните провинции или градове на провинциално ниво са били подложени на най-тежкото преследване на Фалун Гонг, както е указано от Службата 610: Хейлундзян, Хъбей, Ляонин, Джилин, Шандонг, Съчуан, Хубей, Хунан, Хенан и Пекин. Най-много смъртни случаи на практикуващи Фалун Гонг в резултат на преследването са станали в провинция Хейлундзян, последвана от провинция Хъбей и провинция Ляонин.

Освен това смъртните случаи са станали в 273 града в цялата страна. Най-лошите 12 града включват Харбин (провинция Хейлундзян), Чанчун (провинция Дзилин), Уейфан (провинция Шандонг), Пекин, Дзилин (провинция Дзилин), Чунцин, Шенян (провинция Ляонин), Ченгду (провинция Съчуан), Шицзяжуан (провинция Хъбей), Далиан (провинция Ляонин), Баодин (провинция Хъбей) и Янтай (провинция Шандонг). Трите града с най-голям брой смъртни случаи са Харбин, Чанчун и Уейфан.

Тези случаи включват 122 затвора в Китай. Ляонският женски затвор е свързан с най-голям брой смъртни случаи на жени практикуващи Фалун Гонг, докато Вторият затвор в Ляонин е свързан с най-голям брой смъртни случаи на практикуващи мъже.

В същото проучване се съобщава също, че трите североизточни провинции (Хейлундзян, Ляонин, Дзилин), както и Хъбей, Шандонг и Съчуан, също са свързани с най-голям брой случаи на преследване. Според информация, получена от Minghui.org, най-малко 499 практикуващи Фалун Гонг само в провинция Дзилин са починали в резултат на преследването през последните две десетилетия.

По време на пандемията на коронавируса именно тези провинции са имали най-лошото положение в сравнение с други места в Китай. Това може да е намек, че навсякъде, където преследването на невинни практикуващи Фалун Гонг се разраства, може да има ужасни последици като пандемия или други нещастия.

Ужасяващи трагедии

В гореспоменатия доклад са документирани около 100 вида методи на изтезания, включително токов удар, изгаряне с огън, поливане на главите с вода, замразяване, маншетиране, седене (неподвижно за дълго време), гладуване, разтягане, побой, сексуално насилие, психично насилие, принудителен аборт, събиране на органи и изтезания чрез животни.

Около 100 вида изтезания са били прилагани на практикуващи Фалун Гонг по време на преследването.

Например, г-ца Гао Ронгронг, служителка в Академията за изящни изкуства Lu Xun в Шенян, провинция Ляонин, е шокирана от полицията с електрически палки в продължение на шест часа в трудовия лагер Лоншан през юли 2003 г. Тя е обезобразена и умира нещастно на 37 г. на 16 юни 2005 г.

Г-ца Гао Ронгронг преди изгарянията с електрически палки (вляво) и след това (вдясно).

Г-жа Уанг Юнджие, практикуваща от провинция Ляонин, е шокирана по гърдите от полицията с две електрически палки едновременно в продължение на няколко часа в трудовия лагер Масанджа. От това дясната й гърда нагноява и се инфектира. Тя почива през юли 2006 г.

Г-жа Сонг Хуйлан е практикуваща от ферма Синхуа от град Хеган, провинция Хейлундзян. Полицията от полицейското управление на окръг Хуашан я арестува през декември 2010 г. и я задържа в центъра за задържане в Тангюан. Пазачите инжектирали непознати наркотици в нея, правейки долния й десен крак - включително стъпалото и пръстите - всички да почернеят от некроза. В крайна сметка десният й крак откапва на 25 май 2011 г.

След инжектиране на неизвестни лекарства, десният крак на г-жа Song Huilan почернява и нагноява.

Накрая десният крак на г-жа Сонг пада и тя става инвалид.

Г-ца Жу Ся от град Ченгду, провинция Съчуан, е отведена в женския трудов лагер Нанмуси през юни 2003 г. След това тя е задържана за три сесии за промиване на мозъци, по време на които охраната я изнасилва многократно. След завръщането й у дома на 2 април 2004 г. г-ца Жу има психично разстройство. Тя не може да се грижи за себе си или да контролира емоциите си.

Г-жа Жу Ся (вляво) е била изнасилвана многократно в три трудови лагера и по-късно получава психично разстройство (вдясно).

Г-ца Лю Жимей израства в бедно семейство в град Лаянг, провинция Шандонг. С изключителни академични постижения тя е приета през 1997 г. в университета Цингхуа - известен като китайски MIT. Хората я наричат „златният феникс, излетял от планинско село“. Тя е осъдена на 12-годишен затвор през ноември 2002 г. и държана в женския затвор в Шандонг, където е подложена на невъобразимо психично и сексуално насилие. При завръщането си у дома тя има психично разстройство и умира мъчително през февруари 2015 г.

Г-ца Лю Жимей, обещаваща млада студентка (вляво). След психично разстройство поради психично и сексуално насилие, тя също избягва хората (вдясно).

Г-жа Сонг Янкун е бивша учителка по английски на около 40 години от град Шулан, провинция Дзилин. Тя е била хранена насила с неизвестни субстанции през 2012 г. Когато се прибира у дома на 20 януари 2014 г., тя е в животозастрашаващо състояние с телесно тегло само 23,5 килограма (или 52 фунта).

Г-жа Сонг Янкун (вляво) е изтощена (вдясно) от насилствено хранене с неизвестни субстанции.

Г-ца Джао, практикуваща Фалун Гонг от град Тангшан, провинция Хъбей, е арестувана от агенти на полицейското управление Хуоджу на 25 февруари 2011 г. и изпратена в женския трудов лагер в Хъбей. Изтезанията съсипват здравето ѝ. Тя почива на 40 г. на 15 декември 2012 г.

Преди (вляво) и след (вдясно) преследването на г-ца Джао Йе, което е заради вярата й във Фалун Гонг.

Тези случаи са само върхът на айсберга сред масовото преследване на Фалун Гонг в цялата страна през последните 21 години. Стотици хиляди практикуващи са били тормозени, арестувани и задържани, където са изтезавани и са промивали мозъците им. Поради цензурата и строгия информационен контрол на Китайската комунистическа партия, голям брой хора не знаят за зверствата, извършвани срещу практикуващите Фалун Гонг. Повлияни от пропагандата на омраза на ККП, много от тях също така дискриминират практикуващите Фалун Гонг и дори ги докладват на служители.

Религиозно преследване и последици

Поглеждайки назад в историята, случващото се в Китай не е първото мащабно преследване срещу духовни вярвания. В древната Римска империя например Нерон е бил един от най-известните императори, потискащи християните. Подобно на ККП, която наклеветява Фалун Гонг с инсценирано самозапалване, Нерон запалва Великия пожар в Рим през 64 ​​г. и обвинява християните за щетите. Много християни са убити, хвърляни като храна на животни или изгорени до смърт. През следващата година избухва чума, която убива около 30 000 души.

Но императорите след него не вярвали на тази причина и следствие, и продължили жестокото преследване. Марк Аврелий Антонин (управлявал от 161 г. до 180 г.) например, започва четвърти кръг на преследване. Той решава да изкорени християните и издава заповед тяхната собственост да се даде на доносниците. Изтезанията на християни, както и убийствата им и разкъсването от животни в Колизеума също се е приемало за нормално.

„Някои от мъчениците са накарани да преминават с вече ранените си крака през тръни, пирони, остри черупки и др., други са бичувани, докато сухожилията и вените им не се оголят, и след като претърпяват най-мъчителните изтезания, които биха могли да бъдат измислени, те са убивани по най-ужасни начини”, пише в “Книга на мъчениците” на Фокс.

Последствията идват скоро след това. Антониновата чума, продължила между 165 и 180 г., отнема живота на около 5 милиона души. Болестта унищожава една трета от населението в някои райони и значително отслабва римската армия. В сравнение с чумата през 65 г. тази болест е по-опустошителна и понякога убива хора както си ходят. Дори Марк и Луций Верус, друг римски император, са починали от чумата.

Йоан от Ефес, епископ и историк, е свидетел на Юстиниановата чума и описва в Част 2 на “Хроника”:

“— стърчащи постройки по пътищата, пълни с мрак и уединение, изпълващи със страх всички, които случайно са влизали и излизали от тях;

— изоставени говеда, ходещи разпръснати по планините, без да има кой да ги събере;

— стада овце, кози, волове и прасета, станали като диви животни, забравили [за живота в] обработена земя и човешкия глас, който ги е водил;

— земи, обработвани и пълни с всякакви плодове [които] са презрели и са капнали поради липсата на човек да ги събере.”

От древни чуми до съвременни бедствия, има обща тема, че ако останем лоялни на нашите традиционни ценности и вяра, това ще донесе благословии за здравето и безопасността ни. Историята често се повтаря и се надяваме да научим уроците си, преди да е станало твърде късно.

Милиони осъдиха комунизма осъдете го и Вие...

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Coronavirus Cases Increased at Places Where Falun Gong Is Persecuted the Worst | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!