Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Британска разузнавателна агенция разкри използването на китайски затворници в експерименти с допинги

Gordon Thomas, G2 Bulletin

ЛОНДОН—MИ6 научи, че затворници в китайски трудови лагери са използвани за изпробване на забранени в олимпийските спортове допингови препарати. Те са били предназначени за британски, американски и други чуждестранни атлети, които биха се изкушили да посегнат към тях, заради така мечтания медал. Но разкриването им би ги лишило от участие в пекинската Олимпиада.

Анди Паркинсън (Andy Parkinson), член на британския съюз „Спорт без допинг”, е предупредил всички надяващи се на място в олимпийския отбор британски атлети за съществуващия риск от лишаване от участие.

Миналата година Мариън Джоунс (Marion Jones), бивша американска олимпийска златна медалистка, стана първият изтъкнат атлет, признал, че е приемал китайски допинг – човешки хормон на растежа (human growth hormone / HGH) – и не бе допусната до Игрите.

Този допинг става на практика недоловим 24 часа след инжектирането му.

„Не желаем разпространяването на тези вещества в световен мащаб”, каза Паркинсън.

За опитите върху китайски затворници в подобни на Гулаг лагери в северната част на Китай, MИ6 научи от правозащитна организация, чиято идентичност се пази в тайна заради опасения, че нейните членове ще бъдат подложени на репресивни мерки от страна на пекинското правителство.

Член на организацията каза пред МИ6, че ако най-добрите западни атлети бъдат заловени в употреба на тези допинги, тяхното автоматично отстраняване от участие би прокарало пътя „за китайските атлети да грабнат медалите. Не е тайна, че режимът в Пекин вижда Игрите в същата светлина, в която нацистите виждаха Игрите в Берлин – възможност за демонстрация на тяхната световна сила както на пистата, така и навсякъде другаде”, каза активистът.

Със сигурност Мариън Джоунс, която бе победителка на 100 метра по време на Олимпиадата в Сидни през 2002 г., доказа, че хормоните или стероидите са предпочитаният от атлетите допинг – и представляват най-голямата заплаха за Игрите в Пекин да останат без допинг.   

Докато китайското правителство настоява, че провежда мащабна кампания за преустановяване износа на допинга HGH, в действителност хормонът вече може да се намери при един от най-големите износители на медикаменти в Китай.

Компанията е „MaMaCF Import and Export”, базирана в гр. Чингдао (Qingdao) – оживено пристанище в провинция Шандонг (Shandong) в източен Китай. Там ще се проведе и олимпийската регата това лято.

Докато за компанията е незаконно да прави износ „в широк мащаб”, нейният директор на отдел „Продажби”, Сун Пенг-Су (Sun Peng-Su), сподели следното: „Позволено ни е да изнасяме образци в разумни количества до Великобритания или САЩ с куриер. Ние ги описваме коректно, като продукти за поддържане на здравето. Но не сме имали проблем с британските митници.”

Хормонът HGH е контролиран медикамент във Великобритания и вносът му е ограничен – въпреки твърденията на Сун Пенг-Су, че компанията има „оживена търговия” със САЩ и Великобритания.

По думите му „поверителността на клиента” не би му позволила да назове за кого изнася MaMaCF, но цените, обявени в брошурата на компанията му, са 140 юана (9.90 британски лири) за шишенце HGH. Всяко шишенце съдържа достатъчно от продукта, за да увеличи значително мускулната маса, да изгори бързо телесните мазнини и да ускори лечението на травмите.

„Не само атлети, но и спортуващи мъже и жени от всички области могат да го използват. Но не е наше задължение да следим какво се случва с HDH когато пратката се достави на поръчителя. Как и от кого се използва тя, е отговорност на поръчителя”, добави той.

Химици от МИ6 са изследвали хормона HGH и твърдят, че е с добро качество.

„С наближаване на Олимпиадата сега има определено засилване на незаконния трафик на хормони и стероиди от Китай”, казва източник на разузнаването.  

Сър Матю Пинсънт (Matthew Pinsent), четирикратен олимпийски златен медалист, предупреди, че настоящите изследвания за медикамента „го улавят до един ден след инжектирането му. До днес изследването, използвано от 2004 г. насам, не е заловило нито един човек във Великобритания.”

„Би било наивно да вярваме, че британските атлети са различни от останалите атлети. Някои биха могли да предпочетат този пряк път към успеха, особено под натиска на лондонската Олимпиада’2012 и шанса да се състезават пред собствените си почитатели”, добави Анди Паркинсън от британската организация „Спорт без допинг”.

Междувременно в трудовите лагери на Китай за „опитните зайчета”, върху които са били изпробвани допингите, единственото възнаграждение са съсипаните им тела, с които е било злоупотребено.

Гордън Томас е автор на новоиздадената книга „Тайни и лъжи: история на контрола над съзнанието от ЦРУ и бактериологичната война” („Secrets & Lies: A History of CIA Mind Control and Germ Warfare”, Octavo Editions, САЩ) и предстоящата „Британското разузнаване отблизо” („Inside British Intelligence”, JR Books, Великобритания).

Всички права запазени:  G-2 Bulletin, Вашингтон, САЩ, и Гордън Томас (Copyright G-2 Bulletin, Washington D.C., USA, and Gordon Thomas).

Настоящата публикация е с изричното одобрение на Гордън Томас.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!