Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жителите на Тянджин приветстваха Огъня за човешки права

Li Ling, Li Tianhui, Wen Xin - Epoch Times

"Живеем в дълбока мъка. Това правителство ограбва народа си. Гневни сме, но нямаме кураж да кажем нещо. Накъдето погледна е само тъмнина. Олимпиадата ни донесе единствено бедствия", каза жител на Танджин, дал своята подкрепа на Щафетния огън за човешки права.

Наскоро постери на Щафетния огън за човешки права (Human Rights Torch Relay / HRTR) се появиха в района Хонгчияо, Тянджин Сити (Hongqiao, Tianjin City). Жители на Тянджин  приветстваха Огъня с добре дошъл и изразиха надежда той да донесе по-светло бъдеще, по-добри човешки права и повече демокрация в Китай.

Жител на Тянджин, който пожела анонимност, каза, че пекинската Олимпиада не е донесла нищо добро за народа, а дори напротив - докарала е бедствия. Той смята, че Китайската комунистическа партия (ККП) ограбва хората и представлява заплаха за тяхното оцеляване. Затова те приветстват Щафетния огън за човешки права в Тянджин.

"Живеем в дълбока мъка. Това правителство ограбва народа си. Гневни сме, но нямаме кураж да кажем нещо. Накъдето погледна е само тъмнина. Олимпиадата ни донесе единствено бедствия", каза той.

Друг жител на Тянджин спомена, че местното правителство е разрушило къщи с безразсъдно пренебрежение и потиска онези, които направят опит да се оплачат. Хората търсят свобода и човешки права.

Той каза: ,,Аз се опитвам да съдя правителството в продължение на 10 години -  откакто къщата ми беше разрушена. Все още съм бездомен. Всичко, което искам, са човешки права. Моите човешки права бяха потъпкани. Нямам дори пари да отида на лекар, когато съм болен. Нямам от кого да заема пари. Не мога дори да храня семейството си. Живеем само от ден за ден. Не искам да мисля какво ще стане утре."

Мюсюлманин от Тянджин каза, че религиозното преследване на ККП е разярило много хора. Преследването на мюсюлманите, на будистите в Тибет и на практикуващите Фалун Гонг трябва да бъде спряно. Сега животът на хората става дори още по-лош заради необузданата инфлация. Той даде своята подкрепа на Огъня за човешки права, отбелазвайки:  

"Може да се каже, че нашият живот е действително тежък. Някои хора са проявили самоинициатива да носят Щафетата на огъня за човешки права. Смятам, че това е чудесно."

Щафетният огън за човешки права влезе в Китай в края на март. Досега е видян в Пекин, Шанхай, Шандонг, Хунан, Хейлонджианг, Хебей и Гуиджоу. Поради опасения за тяхната безопасност, повечето от участниците в Щафетата използват листовки, мултимедийни средства или емблематични жълти ленти, за да разпространяват неговото послание.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!