Следвайте "Буднаера" в Телеграм

АЕЖ: Емил Кошлуков да обясни какво се случва с предаването ”Вяра и общество”

.
Емил Кошлуков

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков да обясни какво се случва с предаването ”Вяра и общество” и да направи публична комуникацията между Светия Синод на Българската православна църква и БНТ относно предаването.

Ето  какво още се казва в становището на организацията:

"Дълбоко смущаващо е заявеното от Митрополит Гавриил: "За пръв път се запознах с г-н Емил Кошлуков на 11 юни тази година, когато той пожела да се срещне със Св. Синод на БПЦ, за да обсъди според неговите думи „скандалното предаване" на „Вяра и общество" от 06.06.2020 под надслов „Щедростта на държавата към БПЦ след пандемията".

Г-н Кошлуков следва да разкрие дали действително той е потърсил Светия Синод, за да дискутира предаване на ръководената от него телевизия. 

Това би могло да се изтълкува като директно вмешателство на външна институция в работата на обществена медия, с цел да  се наложи цензура върху журналист. Или дори по-лошо – търсене на съдействие от външна институция от страна на ръководството на медията за разправа с журналист.

Логичното поведение би било ръководството на телевизията да стои зад журналистите, а не да търси помощ отвън, за да оказва натиск върху тях.

Буди притеснения и фактът, че в предаване на Емил Кошлуков преди време лидерът на Атака Волен Сидеров изрази публично недоволството си от предаването на журналиста Горан Благоев. АЕЖ припомня, че от времето на първото кандидатстване на Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ остава и въпросът за обвързаността на генералния директор на БНТ с партия Атака, заради телевизионния стаж, за който се посочва, че е имал в редакционния мениджмънт в телевизия "Алфа"."

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!