Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кубински борец за свобода осъжда ККП, подкрепя справедливостта за всички

Louis Zuniga, Специално за Epoch Times

„Днес опечалени виждаме как светът се приготвя да посети най-голямото спортно събитие – Олимпийските игри. Световните масмедии държат очите си затворени, а съвестта си – приспана, за да не виждат, че Игрите ще се състоят в Китай – страната с най-голям брой репресирани хора в света […] В този момент ние изискваме от медиите подобаващата им почтеност, за да отхвърлят заплахите и натиска от комунистическите режими, при които условието за получаване на входна виза е мълчанието”.

Текст на речта, изнесена от Луис Зунига (Louis Zuniga) по време на Форума на Щафетния огън за човешки права, проведен в Маями, щата Флорида, САЩ, на 12 април. Г-н Зунига е бивш гражданин на Куба, прекарал деветнадесет години в кубинските концентрационни лагери заради дързостта си да се противопостави на комунистическото превземане на родината си. Той е член на Асоциацията на бившите кубински политзатворници и на Международния съюз на антикомунистическите бивши политзатворници.

********************

Още веднъж се срещаме, за да осъдим престъпленията и несправедливостта, които преобладават в комунистическите страни и по-специално в Китай, Виетнам, Камбоджа и Куба.

Днес опечалени виждаме как светът се приготвя да посети най-голямото спортно събитие – Олимпийските игри. Световните масмедии държат очите си затворени, а съвестта си – приспана, за да не виждат, че Игрите ще се състоят в Китай – страната с най-голям брой репресирани хора в света; хора, лишени от своите най-основни права.  

С огромен икономически растеж и привлекателни възможности за инвестиране, Китай е също така ад за по-голямата част от своето население. Китайският народ не притежава свобода на изразяване и свобода на печата. Не съществува и свобода на убежденията – особено за последователите на Фалун Гонг. Китайският народ няма никакви трудови права, въпреки че комунистите казват, че техните страни са „пролетарски рай”. В Китай работниците нямат право да стачкуват или да организират независими профсъюзи.

В Китай няма и никакви политически права. Китайската комунистическа партия (ККП) е монополизирала всички политически решения. ККП притежава правителството за вечни времена. С това е преплетена и правителствената корупция. Китайските лидери трупат богатства и игнорират бедността на повечето китайски граждани. Отвъд тънката крайбрежна ивица, където са разположени повечето чуждестранни фабрики, съществува огромна територия, където господства бедността. Бедността в селските райони на Китай е страховита.

В тази страна, която твърди, че притежава една от най-големите икономики в света, мнозинството от населението й живее в срамна бедност. Докато четиридесет процента от нейните селища нямат течаща вода, китайският режим изразходва милиони долари за изпращането на човек в космоса. Докато военните се перчат с притежаването на усъвършенствани оръжия, не съществува социална система, която да се грижи за възрастните и болните хора.

Днес Китай изразходва стотици милиони долари за Олимпиадата с единствената цел да произведе позитивни медийни репортажи, разказвайки колко величествена ще бъде церемонията по откриването и колко разкошни са стадионите за събитието. Приоритетът на китайския комунистически режим е да получи възможно най-голямото позитивно обществено внимание, за да прикрие своята политическа диктатура, своя контрол над живота над гражданите си и крайната бедност в селските райони на Китай.

Нито един от вестниците или телевизионните мрежи няма да напише или покаже необузданата корупция на китайския режим, високите нива на замърсяване, крехката банкова система или нарушаването на човешките права.

Докладите на високо ценените организации по човешките права не се появяват измежду водещите заглавия. Не се показват фактите, че китайският режим екзекутира повече хора от всяка друга страна в света, че екзекутира хора за организиране на политически партии, че поставя милиони от своите граждани в концентрационни лагери без съдебен процес, че огромен брой хора умират всяка година от насърчавани от държавата изтезания; нищо не се чува в медиите за това, как се отстраняват органите на китайски затворници още преди да са обявени за мъртви.

Ужасите в Китай са подобни на тези, пред които са изправени жителите на Виетнам, Камбоджа и Куба.

Зад лозунга за комунистическото „либерализиране на икономиката” стои забележително нарастване на политическите репресии, чиято цел е упражняване на строг контрол върху населението. Всеки, който протестира или отправя предизвикателство към диктатурата, е малтретиран и хвърлян в затвора.

В този момент ние изискваме от медиите подобаващата им почтеност, за да отхвърлят заплахите и натиска от комунистическите режими, при които условието за получаване на входна виза е мълчанието.

Протестите и митингите, които виждаме днес по цял свят заради Тибет, трябва да спомогнат да разберем какво изпитание е да се живее в комунистически Китай, което е подобно на трудностите, пред които са изправени хората в други комунистически държави.

****************************

Педро Фуентес, също от Асоциацията на бившите кубински политически затворници, добави: „Искам само да ви поднеса една мисъл – тя бе темата на скорошна конференция, която посетихме в Чешката република; тази мисъл е, че антикомунистите по света трябва да се обединят.”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!