Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Поръчкови прокурори правят шеметна кариера“, казва Михаил Екимджиев

Прокуратурата е длъжна да провери дали серията твърдения на издирвания бизнесмен Васил Божков за корупция на най-високо ниво в правителството са верни. Приписваният на Борисов аудиозапис с неласкави бележки за председателката на парламента Цвета Караянчева най-вероятно е автентичен, защото никой сценарист не би се сетил за нещо толкова „невъобразимо“. Това каза тази сутрин пред бТВ адвокатът Михаил Екимджиев.

„Тук виждате как всички заявиха първоначално, че няма да разследват и няма да разследват, защото автор на сигналите бил Васил Божков, който имал 18 предявени обвинения“, каза той по повод на обвиненията на Божков, че е дал десетки милиони евро на висшето ръководство на държавата и управляващата партия. „Ами той може да има и 180 и 18 хиляди, защото това зависи само от прокуратурата колко обвинения ще му повдигне, тъй като тя не носи никаква отговорност за това дали някое от тези обвинения няма да издържи“.

В нормалните държави за един провален, шумен, публичен процес прокурорите биват уволнявани, а в някои случаи носят и наказателна отговорност за престъпления срещу правосъдието, каза още адвокатът.

„Тук точно тези поръчкови прокурори правят шеметна кариера и затова просто повдигат 18, 180, 18 хиляди обвинения и затова няма никакви последици“, заяви той. „Така че трябва да се разследва всичко, да се види откъде са се взели тези банкноти  по 500 евро“, добави Екимджиев, очевидно намеквайки за публикуваните в интернет кадри от спалнята на министър-председателя Бойко Борисов, на които се виждат чекмедже пълно с пачки банкноти от споменатите.

Глава 10: ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ЗЛОТО

Борисов твърди, че снимката е монтаж и компромат.

Бойко Борисов - един от най младите комунисти в България, комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец (Корнелия Нинова).

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

„Сюрреалистичен сценарий“

Екимджиев коментира и разпространения в интернет аудиозапис, на който се твърди, че се чува гласът на министър-председателя Бойко Борисов да нарича председателката на парламента Цвета Караянчева с нецензурни думи. Адвокатът го нарече “омерзителен”.

“Знаете ли, никога няма да се докаже дали той е истински, но има едно житейско доказателство… Критерий за истинността на един такъв запис е неговата невъобразимост. Защото един сценарист винаги се стреми да изгради сценарий, който да изглежда правдоподобен“, каза той. „Никой здрав мозък не би могъл да предположи, че премиерът Бойко Борисов  ще изрече такива думи по отношение на председателката на Народното събрание, на една дама, на една жена, която е от неговата партия, после ще я потупа покровителствено по главата, а тя ще го гледа с благодарност и благоговение. Това е сюрреалистичен сценарий“.

“До вчера си мислех, че само Данаил Кирилов може да изработи такъв поглед, но видях, че и г-жа Караянчева го може. Вероятно в ГЕРБ структурите го тренират – някакъв вид артистично майсторство.Явно този поглед работи за партийна и институционална кариера“, отбеляза Екимджиев.

Според него “този запис е истински, именно заради това, че е невъобразим”.

“Ако някой искаше, целеше да компрометира Бойко Борисов, би монтирал някакъв запис подобен на записа в Мишо Бирата, уличаващ го в тежка корупция, във вземане, даване на парѝ, търговия с влияние, но ние и тогава видяхме, че въпреки доказаната истинност на записа с Мишо Бирата, когато Бойко Борисов разпореждаше на шефа на митниците да прекрати проверка, тогава дело не беше образувано, а наблюдаващишят прокурор беше издигнат в шеф на КПКОМПИ, а след това стана почетен консул във Валенсия”, аргументира се адвокатът, споменавайки за бившия шеф на комисията Пламен Георгиев.

https://clubz.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!