Следвайте "Буднаера" в Телеграм

По чатовете на Бобоков следват арести, а по чатовете на Божков - Гробна тишина? Чатовете МИ не са като чатовете ТИ

По чатовете на Бобоков следват арести, а по чатовете на Божков-гробна тишина?

Спомняте ли си тези чатове, които публикува Васил Божков?

Припомняме ги и на специализираната прокуратура, защото оставаме с впечатление, че по чатовете на Бобоков последваха незабавни арести, но по чатовете на Васил Божков, прокуратурата странно мълчи.

Визираното от Божков лице не заема ли прекалено властова позиция, която да му позволи да унищожи доказателства и да повлияе на свидетели?

Всичко това прави много лошо впечатление и на партньорските служби, които прекрасно знаят за какво иде реч.

Чатовете МИ не са като чатовете ТИ

От професионална гледна точка ми е интересно защо едни чатове изглеждат по-достоверни от други чатове за прокуратурата и защо чатове, в които има данни за евентуално извършено престъпление, се неглижират, а други чатове предизвикват цялата тежест на закона да се стовари върху чатилия.

Публикуваните от Божков чатове с Горанов не предизвикаха нито професионален, нито личен интерес в прокуратурата на България. Тя направо отказа дори да ги погледне като несериозни работи. Обаче други чатове, свързани с врагове на управляващата мафия, веднага й привлякоха вниманието.

Как да тълкуваме подобна странна избирателност? С това, че чатовете на Горанов са по-хубави и законни от чатовете на Бобокови? Или с това, че прокуратурата не е на България, а на Борисов? И се разследват само неудобните нему. А всички останали престъпления остават да отлежават в кръглите папки на прокуратурата.

Абсурдът на подобно положение дори не заслужава коментар. Но много хора се подвеждат по думите на прокуратурата, която изпълнява определено само политически поръчки.

Елена Гунчева

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://otupor.com/

https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!