Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фейсбук ”завря” заради снимките, свързани с премиера

Остри реакции последваха в социалните мрежи, след като скандални снимки, свързани с премиера Бойко Борисов, бяха разпространени от сайта ”Афера”. Ето някои от тях:

Журналистът Полина Паунова: "Гледам все повече се разпространяват "ония снимки", точно както започна да се разпространява "оня запис".

Разбира се, жестока мерзост, е да бъде сниман човек докато спи. (По тази причина няма да споделя тази снимка). Това не е политика, друго е. Фотосът на дремещ премиер е недопустимо нахлуване в личното пространство. (Всеки спи нали? И аз, и вие, и той. Макар, че едно време като звънеше в сутрешните блокове в 7 часа казваше "Добър ден е при нас").

Но да оставим настрана бъбривите вметки, които за Борисов многат да се правят много, защото е давал доста поводи.

И снимките, и записът повдигат редица въпроси. За кадрите на пистолет и пачки в нощно шкафче (ако са истински) Борисов трябва да даде обяснение, ми се струва. Публично трябва да даде обяснение и на онези моменти от записа (за който доста близки до ГЕРБ анализатори обясниха, че не следва да се коментира, защото е "частният живот на премиера" и "те хората така си говорят"), в които става ясна технологията. на властта.

И понеже сега ще започнат сравнения с едни други снимки, публикувани в разгара на предизбирната кампания: личният живот и в онзи, и в този случай е потъпкан. Разговорът не бива да бъде за тялото на снимката. Такъв разговор е недопустим. Въпросите следва да са за всички други атрибути на и за властта във фотосите и записа.

Аз, разбира се, съм в готовност да задавам всички въпроси на премиера, с необходимото уважение. Стига той да се съгласи".

Журналистът Атанас Чобанов: "Ако не друго, ЕЦБ може да каже дали този сериен номер е истински". Той допълва още: "НЕкои метанаблюдения за новите снимки с пачките и Буда от резиденцията в Бояна.- снимките са с манипулирани метаданни - дати на създаване в бъдещето (2021), освен една.- снимката със спящия Борисов е по-специална. Пише, че е правена с iPhone 6 s, а на другите е iPhone 6. Резолюцията също е различна от останалите.- изпращачът пак е ползвал български IP-адрес на A1".

Пиар експертът Весислава Танчева:

След поредната цветна порция "личен живот" на премиера, мисля, че е време да сменят поне обзавеждането в спалнята на резиденцията.Не за друго, ами тия чекмежета са срамно и неудобно плитки!

PS Понеже 2,5 години бях маркетинг директор на "Авгуска мебел" - заводът, който произвеждаше спалните "Трианон", - помня, че нощните шкафчета бяха сравнително малки. Чекмеджето е приблизително 30шх25д-15в - трудно ще събере 2 милиона евро. Най-много 1,5.

PPS Тези снимки обясняват и защо "оня запис" звучи сънливо - бръмбърът е някъде в таблата на леглото, което пък вече е сменено, не е оригиналното от комплекта.

Журналистът Стоян Тончев: "Бойко Борисов - Берслусконито на Балканите (B.B.).Борисов не може повече да бъде пълноправен и равнопоставен лидер на държава от ЕС.

Демонтирането му от властта е в ход. Вътрешните скандали избуяват до такава степен, че се превръщат в международна пречка за пребиваването му в управлнието на държавата.

Корупция, компрометиращи аудиозаписи и снимки, обиди към официлани лица на други европейски страни...

Доклади от чужди посолства, в които главен герой е самият той, валят към Централите им столиците.

На фона на всички това, България вече не отговаря на критериите и стандартите за член на ЕС.

Краят е близо. Много близо.

Хладни са и отношенията със САЩ, въпреки сервилното поведение на посланика им у нас. Но нека не забравяме, че тя е чиновник, който изпълнява заповеди и бързо ще смени ракурса на поведението си".

 Блогърът Асен Генов: "Общото между записа и снимките с голото туловище на премиера е, че са правени от някой абсолютно близък до светиня му, в чието присъствие Борисов би си позволил да плещи цветущо или да спи безпаметно, докато някой го снима. Ако записът и снимките са истински. За записа е лесно - лабораторен анализ ще покаже доста неща. Чекмеджето – трудно е да се предположи, че някой ще аранжира натюрморт с пачки и кюлчета в спалнята на Борисов. Трудно е да се повярва, че този страхлив по природа човек ще се остави да бъде сниман в нечия друга спалня в очевидно подобно на транс състояние. Личният ми опит с НСО е, че някой трудно би внесъл телефон или друга електроника, която да може да се ползва тайно, без знанието на службата или съгласието на премиера (ако става дума за дома му). Че интериорът е неговият – в това съмнение почти няма. Остава въпросът кой готви Борисов на бавен огън...".

Журналистът Деян Дянков: "Ако това е истина, ние сме сложили Дон Корлеоне за премиер. И то премиер в гангстерска война, който спазва изцяло правилото на Нийл Макколи (Робърт де Ниро) в "Жега" - "не трябва да се привързваш към нищо, от което не можеш да избягаш за повече от 30 секунди, щом усетиш жегата зад ъгъла". Пистолетът и пачките до главата са всичко, което имаш. Ставаш и бягаш.

Ако това е нагласено, то в ход е държавен преврат чрез службите за сигурност. Реална война. 

За нас, гражданите, тук положителен сценарий няма. Каквото и да е, в интерес на всички е истината да излезе наяве. Имаме остра нужда от пречистване".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!