Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подкрепа на Огъня за човешки права в Шанхай

Китай, Огън за човешки права, Шанхай, Пекин, комунистическа партия, режим, преследване

Gu Qinger, Epoch Times

Глобалната Щафета на огъня за човешки права е вече официално в Китай и жителите на Шанхай се присъединиха към нея, за да изразят своята подкрепа към Щафетата и да издигнат своя глас в защита на универсалните човешки права за хората по цял свят.

Глобалната Щафета на огъня за човешки права, обединяваща усилията на много чуждестранни асоциации и групи, се разпространява постепенно из цял Китай. Жителите на Шанхай започнаха вече своята дейност във връзка с пренасянето на Щафетата.

280 жители на Шанхай написаха в отворено писмо: "Еднакъв свят, еднакви човешки права. С преминаването на Огъня за човешки права по света, ние го приветстваме с ‘Добре дошъл’ в Китай и в Шанхай. Щафетата на огъня за човешки права е символ на светлината, мира, правдата, справедливостта и общочовешката обич. Нека тези демони, корумпирани служители и онези, които насърчават класовата борба, апартейда и омразата, да си отидат от този свят!"

В писмото си те продължават: "Жителите на Шанхай подкрепят напълно целите на Огъня за човешки права, а именно насърчаване на човешките права и демокрацията, противопоставяне на преследванията и закрила на доброто. Ние ще използваме различни начини, за да проведем мероприятията по пренасянето на Щафетата на огъня за човешки права."

През юни 2007 г. около 800 жители на Шанхай използваха своите истински имена, за да публикуват онлайн отворено писмо под надслов: "Отворено писмо за спешни жалби от жители на Шанхай: Ние искаме човешки права, не Олимпиада". В писмото се казва, че въпреки, че Олимпиадата в Пекин наближава, тя не им е донесла нито щастие, нито радост. Вместо това, от 2006 г. насам там изпитват безпрецедентни катастрофи с човешките права.

Писмото изтъква също така, че китайското домакинство на Олимпиадата би трябвало да донесе слава и добра сполука на китайския народ, тъй като Олимпиадата символизира мира, дружбата, единството и ненасилието.

Но народа на Китай е лишен от своите основни човешки права и свободи. Комунистическият режим изразходва масивни количества финансови ресурси за Олимпиадата заради своята собствена репутация и позитивна реклама. Режимът не само не се интересува от живота или смъртта на гражданите, но непрестанно злоупотребява с техните права, което създава у гражданите отношение на безразличие към Олимпиадата в Китай.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!