Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Screw the Beijing Olympics!" става популярен израз в Пекин

Пекински жалбоподаватели посрещат с „Добре дошъл!” Огънят за човешки права в Китай. (Epoch Times)

All-China Alliance for Protecting Human Rights and Opposing Violence / Epoch Times

Фразата "По дяволите пекинската Олимпиада!" набира популярност като протест срещу тиранията на комунистическия режим. Към навлизащия през Хонконг в Китай Огън за човешки права се присъединяват граждани от милионната армия на китайски жалбоподаватели. Чужди репортери също започват "бунтовническа война" срещу Бюрото за обществена сигурност, като навлизат дълбоко в централизираните райони с жалбоподаватели, за да получат последни новини. Властите стават все по-истерични, осъзнавайки, че започват да губят контрол върху ситуацията.

Фанатичните арести на жалбоподаватели и политически дисиденти от страна на китайските власти не са заглъхнали от последния национален конгрес. Откакто обаче Огънят за човешки права влезе в Китай, Китайската комунистическа партия (ККП) затяга още повече своя контрол в Пекин.

В момента количеството на военните части, разположени около седемте "селища за жалбоподаватели" в Пекин нараства експоненциално. Китайският режим изпраща също така разузнавачи сред големите групи от жалбоподаватели, за да залови организаторите.

Пекински дисиденти биват също наблюдавани отблизо. Интернет-полицията затяга още повече своята захватка. Хората, поддържащи контакти в чужбина, са също обект на "специално внимание". ККП е отрязала много линии на връзки с Китай от чужбина.

Пекински граждани и жалбоподаватели от цялата страната са отказали да се предадат на властите, дори когато са се сблъсквали с бруталността на тоталитаризма на ККП. Въпреки че са наблюдавани от полицията, жалбоподавателите са успели да разпространят хиляди жълти лентички и листовки на Огъня за човешки права из цял Китай. Новината за навлизане на Щафетата за човешки права в Китай се разпространява с голяма скорост.

Чуждестранни репортери и държавници в Пекин стават все по-осведомени за така създаващата се ситуация. Репортерите започват сега "бунтовническа война" срещу Бюрото за обществена сигурност на Китай, като навлизат дълбоко в централизираните райони с жалбоподаватели, за да получат последни новини. Китайската полиция работи френетично да контролира тези репортери, но броят на "нарушенията" от това естество непрекъснато расте.

С наближаването на Олимпийските игри все повече хора започват да дават воля на гласа си в протест на тиранията, а властите стават все по-истерични, осъзнавайки, че постепенно губят контрол върху ситуацията.

Китайските граждани залагат големи надежди този път. Тъй като комунистите не дават на гражданите никаква възможност за свобода, гражданите не искат сега да отстъпят. В момента най-популярният израз в Пекин е "По дяволите пекинската Олимпиада!" ("Screw the Beijing Olympics!").

Гражданите казват с яд:

"Олимпиадата не е нищо друго освен една претенция! Кога ККП е била коректна с гражданите? Сякаш корумпираното правителство не ни експлоатира достатъчно, че сега искат да използват името на Олимпиадата, за да ни довършат. Този път няма да стане на тяхното!"

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!