Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Супер скандал! Олигарх води министър на ски в Швейцария и Франция? Това не е ли корупция?: Narod.bg

Корупционните скандали под крилото на ГЕРБ и Бойко Борисов валят един след друг, Narod.bg научи за нова издънка на едно от протежетата на премиера – доскоро несменяемия Румен Порожанов.

Сръчният в машинациите чиновник бе дълги години изпълнителен директор на най-големия разпределител на европейски средства у нас – Държавен фонд „Земеделие”. После по личното настояване на Бойко Борисов Порожанов бе назначен за министър на земеделието. След серия корупционни скандали обаче преди година – на 14 май 2019-а, бе принуден да хвърли оставка.

Какви ги е вършил обаче на върха в земеделието и дали е работил за благото на държавата, или за финансовите интереси на олигарсите?

Отговорът даде източник на Narod.bg от ДФЗ. Оказа се, че като действащ министър Румен Порожанов е ходил на ски в два от най-скъпите курорти в света – Сейнт Мориц (Швейцария) и Куршевел (Франция) на разноските на зависимия от фонд „Земеделие” млечен бос Димитър Зоров.

Двамата са били в европейската ски-столица Куршевел дори тази зима, въпреки че Порожанов вече няма думата в земеделието.

Малка, но важна вметка – цените само за нощувка в елитния френски курорт започват от 500 евро на вечер.

Нашият информатор е категоричен, че като действащ министър Румен Порожанов не е похарчил и стотинка от своя джоб за баровските ваканции, защото всички сметки е плащал олигархът Димитър Зоров.

Тук е мястото да се намеси прокуратурата, която да разрови Авгиевите обори във фонда и да установи какви са причините милионер да води министър на почивка – дали е заради „честните му сини очи”, или заради услуги, които водят след себе си набъбване на банковите сметки на монополиста в производството на млечни продукти?

Димитър Зоров гледа да е близък с всеки министър на земеделието

Интересно е как Димитър Зоров става №1 в бранша? Завиден му започва от полицейската академия в Симеоново, където, обърнете внимание, е учил в един випуск с Бойко Борисов.

Още в началото на Прехода веднага се захваща с млечния бизнес, като купува полуразрушената мандра в местността Пършевица във Врачанския Балкан и започва да развива бизнеса заедно с родителите и съпругата си.

Дъщерята на олигарха пък – Силвия Зорова, преди време беше уличена в далавери с къща за гости, парите за построяването на която дойдоха от…ДФЗ на Румен Порожанов. Заради врътката с къщата уж за гости, а използвана за лична употреба, Силвия Зорова бе осъдена да върне близо 400 000 лева на държавата.

ЕТ „Силвия Зорова“ е в предварителния списък на бенефициентите, публикуван на сайта на фонд „Земеделие“, на които към 15 ноември 2019 г. е открито производство за налагане на 100% санкции заради открити нарушения в изпълнението на европроектите.

Дъщерята на млечния бос е получила 391 160 лева за реконструкция на съществуваща сграда в хотел за селски туризъм и за закупуване на необходимото оборудване. Сградата е до семейната мандра и е построена през 1997 г.

Нали вече разбирате защо Зорови са сред най-големите производители на млечни изделия у нас, като пазарният дял на „Пършевица“ се определя между 25 и 30%?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!