Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Караянчева за записа: Фалшификат е! – Не съм кърджалийска? СТРАХЪТ ОТ ИСТИНАТА: ТЕ НЕ ИСКАТ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ОНЯ ЗАПИС

https://www.rikoshet.org

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

СТРАХЪТ ОТ ИСТИНАТА: ТЕ НЕ ИСКАТ РАЗСЛЕДВАНЕ
ЗА ОНЯ ЗАПИС, РЕКЛАМАТА И ЕДНА ГОЛЯМА ГРЪЦКА САЛАТА С УЗО

Няма лоша реклама, каза премиерът Борисов по повод онзи запис, в който някой с неговия глас говори по телефона с някого, чийто глас обаче не се чува. И няма да настоява за разследване, това не го интересува и ако се вкара само да мисли за това, значи му обръща внимание.

Narod.bg: Бойко Борисов не пие? Да, между 7 и 18 ч. После е на уиски и пури, любимото питие е „Ямазаки” от 340 лв. бутилката

„Записът е лъжа, 100 процента лъжа, Божков лъже, всички лъжат, няма лоша реклама“. Това стана буквалното символ верую на властта в България. Но в оня запис има един особено вулгарен момент, /не, че останалото е приемливо/, в който гласът, наподобяващ премиерския, отправя едни ужасяващи определения по адрес на председателя на Народното събрание, които по етични съображения не искам да цитирам, а и ги чухте вече в целия им мръснишки регистър.

По телефона пред Биволъ на път за столицата вчера вечерта Караянчева заяви: „Това е поредният фалшификат, жалък опит за компромат. Свикнали сме. Няма да се занимаваме с това, идват избори и заради това е всичко“. Тя уточни, че няма да иска разследване и експертизи, и намекна, че това е работа на прокуратурата. Гешев, нещо по въпроса? А ГЕРБ-Жени? Или сте на първата линия подмокрени само за селфитата с премиера?

Можеше ли Цвета да се опъне и да поиска незабавната оставка на премиера, което толкова много ни се искаше? Може ли тя да разпореди на главния прокурор да си отвори ушите и да си свърши работата, като възложи разследване на всичката гадост от записа, включително и на грозните оскърбления спрямо самата нея? Май не. Нали властите са разделени, на ужким, де. А и щом прокуратурата не се е юрнала да разследва и няма резултати, няма основание да се твърди, че наистина премиерът бълва всичката тази помия. Е, ще има експертизи и тогава да видим.

„Да правят, каквото искат, повече да правят. Няма лоша реклама“, отсече Борисов. А трябваше да се „вкара да мисли“ и да опита поне веднъж да се измъкне чист, доколкото това е възможно. Можеше, примерно, да си посипе главата с пепел, рязко да си припомни поста, който заема и отговорностите по него, и да накара Севда да разпрати официалното му извинение. Да замъгли някак този безпардонен цинизъм, който само за минути обрисува печалната картина на властта – било с преумората от тежките инспекции с джипката, дето завалията сам си я кара, с лошия алкохол, дето са му го дали да се трови, с некачествената пура или просто защото е човек и нищо човешко не му е чуждо…

И да поиска независима експертиза на записа, за да се докаже неговата истина, ако е истина. И да се извини публично на всяко име, брутално произнесено в записа, както и да подчертае с присъщата си категоричност, че никога не би ругал бизнеси, корумпета от собствения му кръг и най-малкото парламентарната шефка, която му е шеф на него самия. Щеше да бъде идеално да натисне главния прокурор да си свърши работата и с разследване да докаже истинността или не на записа, вместо да си вее каскета по селата. А виновните да бъдат наказани с всичката строгост на закона – ако е фалшификат, монтажистът да бъде изправен пред тогите. А ако не – Борисов да дава показания пред съда. Така правят в едни други държави, при нас не се получава. То в другите държави след подобни изцепки хвърчат оставки, но само в другите.

Впрочем, оставката би била брилянтно признание и поради това той неглижира случая. Но пък отказът му да поиска разследване и съответните експертизи казва друго – ще вземе да лъсне голата истина и тогава, о, тогава резилът е пълен и географски гарантиран. И онези, на които им го „вкарва с 200“, окончателно ще го презрат, а с кариерата му на „прост съм и ми е лесно“ е свършено.

Борисов няма право нито за миг да забравя кой е и защо е лицето на страната у нас и по света. Не, че всички сме го избирали /три пъти вече/, но ни се ще по-малко да се червим и ядосваме на поредните му мисловни и поведенчески протуберанси, ако може и никак.

Борисов притежава уникален и неподражаем изказ, който не се отличава с финес и завършени словесни конструкции, както и с многопластови мисли и внушения, та да се чудим после цяла седмица какво е искал да ни каже, не. С онова „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме“ той стана симпатичен и обичан за стачкуващите металурзи преди години в Кърджали.

Но с „Раздуйте това, че вкарах КФН по „Еврохолд“, на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно“, звучи единствено и неповторимо зловещо, ако той го е изрекъл. Както и с всичко останало от записа, ако той го е изприказвал. Защото поне времево не сме в ерата на цар-самодържец, нито пък някъде в Африка с племенен вожд, който решава всичко еднолично и останалите крещят около казана. И не, не се забавляваме с цинични клипчета.

Има и друго обяснение, но то е в компетенцията на психиатрите – това за нарцистичното разстройство, което си е личностно такова. За него друг път.

Не питам вие какво мислите – той ли е или не е, знам, че ни е срамно. Но къде е Гешев, който е длъжен да мисли, не вместо нас, разбира се? „Гешев се срещна с близките на жената, блъсната от дрогиран шофьор“, така изглеждаха заглавията вчера. Нали разбирате новата роля на прокуратурата – да бъде социалният отдушник на потърпевшите, онова клапанче на тенджерата под налягане, което отпушва излишната пара, за да не гръмне и да отнесе комшиите заедно с боба… А можеше просто да се осигурят психолози. Не лично главният прокурор да уверява с дежурното изречение, че „ще се положат максимални усилия за бързото приключване на досъдебното производство и за доказване на обвинението в съда“.

Известни са максималните му усилия в предишните му битности в системата да постига споразумения, вместо обвинения и тежки присъди. Иначе го бива да изразява съжаление за случилото се пред ограбени баби и близки на пострадали. Добър е и когато не си прави труда да чете редовните сутрешни емисии на дубайския инфлуенсър, както и като уверява, че 10-те сигнала от същия вече се проверяват в прокуратурата. Сигурно със същите усилия, които може би ще приключат с обвинения за корупция както срещу Борисов и Горанов, така и за корумпиралия ги Васил Божков. Може би, но в някой друг живот, когато 60 милиона ще бъдат девалвирани до 6 лева.
А вие вярвате ли, че „Инструментът в ръцете на Господ“ може да започне/възложи разследване и то да приключи със справедливост? Сещам се често, че в парламента има комисия за борба с корупцията. Да те обземе равна печал. Тя е толкова ефективна, колкото и онази, оглавена от Йордан Цонев за надзора на харчовете по коронавируса. Както и онази за културата и медиите, дето председателят й е във възторг от „прекрасните ни медии“ и от постиженията на „маргиналите“. Колкото и СЕМ, новата шефка на който търси сметка защо сме на 111-а позиция по свобода на словото. Може да се изброява още, но е твърде потискащо.

Преди дни президентът Радев се обърна с призив всички във властта да разкрият кореспонденцията и изобщо общенията си с Васил Божков, и с олигарсите въобще. Нелеп ход на безпомощен воин. Да не са луди да се саморазкрият. Дубайският беглец ще ни ги сервира сутрин по лъжичка в социалните мрежи и има да си прави гаргара с анкети за съмишленици за „Българско лято“, политически проект било това. Което е също толкова нелепо, колкото и горното. Нищо, че социолози и политолози вече обилно ни заливат с умозрения по въпроса. И Велизар Енчев щеше да установява „Българска пролет“, явно по алюзия с Арабската, но все си стоим в зимата, пък недоволството е само клавиатурно в мрежата. Сезонните проекти някак нямат почва у нас.

Абсурдно е, че „инструментът“ не ще да се впрегне в работа, а има огромния шанс да натрупа точки пред Европа и света. А колко много работа има за него! Защото навсякъде ни знаят къде сме в различните класации. Защото ние в България, „маргиналите“, 30 години чакаме справедливост и наказания. А вместо това получаваме авторитарен кукловод с минало от ъндърграунда /справка Досието „Буда“/, умъртвени промишлени отрасли/смъртта на Булгартабак даже ДПС я проспа/, обезлюдени селища и огромна миграция. И „Без Мене не може да вършите нищо“ /Йоан 15:5/. Той вижда всичко, той контролира, той дърпа конците и разпорежда как да дишаме. Контрол му е майката.

Обаче ние можем. Да задръстим пътя към ГКПП-та с Гърция и да изберем нейния туристически модел, не този на недоразумението Ангелкова и на нашенските хищници с хотелите и плажните такси. Да запалим гумите и газ към онази, истинската Европа, където не той ще контролира битието ни на студенти, служители или бачкатори. Можем – да избягаме отвратени от отвратителните. Не и да се вдигнем като гражданско общество, и да си отвоюваме държавата от мафията.

А някои с надежди очакват Черепа – който верно е малко по-умен от Борисов, но нали е от същото котило. И те, както и прокуратурата /за нея всъщност дълбоко се съмнявам/, много искат той да изобличи далаверите на сегашната власт, в които сам оперативно интересно е замесен. Нищо, че според Гешев той е издирван с червена бюлетина на Интерпол – ами няма го в многотията от 7 306 опасни престъпници, вижте в сайта, явно не бива да бъде открит и доведен в България. Гешев може би само си представя личния триумф, но Борисов може би му е разпоредил да си трае. Защото така трябва. Може би.

Шизофренно стана и сякаш непоправимо.

Все пак има надежда – вчера сдружението БОЕЦ предаде онзи запис на Европейската прокуратура и Лаура Кьовеши с искане за независима експертиза и разследване. Миналата година екипите на Биволъ и БОЕЦ внесоха сигнали до ЕК за скандала около „Къщи за тъщи“ и източването на еврофондовете. Освен това Комисията по контрол на бюджета на Европейския парламент CONT публикува презентацията на Атанас Чобанов от изслушването на 11 юни. В нея има преглед на разкритите от разследващи журналисти измами с евросредства и препоръки как да се ограничат. Председателят на комисията Моника Холмайер прояви жив интерес и обеща Комисията да проследи какво става със скандалите, за които говори Атанас Чобанов: Къщи за гости, укриване на измамите с агросубсидии от министър Десислава Танева, откраднатите 20 милиона евро помощи за бедни с активното участие на ПИБ.

Биволъ ще прати на западни експерти, които не разбират български, три неща за експертиза “на сляпо”:

1. Онзи запис с Буда, 2. Официален запис с Буда. 3. Запис с актьора Ненчо Балабанов, който имитира Буда.
Те ще трябва да отговорят на следните въпроси:

– един и същ човек ли говори в трите записа?
– същото при сравняване на двойки записи;
– естествени или машинно синтезирани са гласовете?
– има ли следи от изрязване или вмъкване на звук?

А това трябваше да направи прокуратурата. Тази на Борисов и Гешев. Какво трябва да направим ние, знаем само ние.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bivol.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!