Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш съветник на Генерален секретар на ККП твърди, че китайският режим е инсценирал инцидента в Ласа

Г-н Руан Минг (Ruan Ming), бивш висш кадър на Китайската комунистическа партия (ККП) и съветник на Генералния секретар на ККП (1981-1987 г.), Ху Яобанг (Hu Yaobang), който също така е пишел и неговите речи. Според г-н Руан китайският режим е инсценирал сам инцидента в Ласа, Тибет, от м. март 2008 г. (Epoch Times)

Wang Qian, Chang Qing - Sound of Hope Radio

Бурните бунтове в Ласа, за които държавно-контролираните китайски медии съобщиха, не са това, което изглежда че са, твърди бивш високопоставен служител от Китайската комунистическа партия (ККП).

Г-н Руан Минг (Ruan Ming) твърди, че ККП е организирала детайлно инцидента в Тибет, за да принуди Далай Лама да подаде оставка и да оправдае своите бъдещи репресии над тибетците.

От 1997 г-н Руан живее в Тайван, където работи като дипломатически съветник на президента Чен Шуи-биан (Chen Shui-bian). Той е също така автор на много книги, между които "Дън Сяопинг: Хроника на една империя" ("Deng Xiaoping: Chronicle of an Empire").  

Преди това е бил висш кадър на ККП, като е бил съветник на Ху Яобанг (Hu Yaobang), който бе Генерален секретар на ККП за периода 1981-1987 г., когато е писал и неговите речи. Ху Яобанг е известен с това, че като реформатор се е радвал на уважението на активистите за демокрация. Смъртта на Ху през 1989 г. се смята за поводът за избухване на студентските демонстрации в Пекин същата година.  

В интервю за радио Sound of Hope, Руан предупреждава международната общественост когато разглежда въпроса с протестите в Ласа да взема под внимание репресивната и измамна природа на ККП.

В основата на измамата за Ласа лежат убийствата на мирни монаси.

"ККП организира внимателно вълненията в Тибет, за да измами света. Преди инцидента, властите изгониха всички чужди репортери (от Ласа) и дори им забраниха да излизат (от квартирите си)", каза Руан.

"Демонстрацията на 10-и март трябваше да бъде мирна. От снимките се вижда, че демонстрацията бе от монаси."

"ККП арестува някои от тези монаси и ги уби. Убийствата предизвикаха гнева на млади тибетци. На 14-и март тибетците не можеха повече да търпят избиването на невинни монаси и протестираха."

Според Руан, когато младите тибетци са реагирали така, това ги е поставило директно в капана на ККП.

"ККП използва тази възможност и направи снимки на тибетци по време на техни буйства, като изпрати служители от врата на врата да направят обиски, призовавайки 'виновниците' да се предадат."  

Руан каза, че въпреки, че ККП е организирала педантично всичко за Ласа, имало е неща, за които тя не се е сетила.   

"Всички снимки от Ласа дойдоха от ККП, но ККП забрави за малките тибетски автономни области в Гансу, (Gansu), Чингхай (Qinghai) и провинциа Сичуан (Sichuan). Снимки на трупове на убитите от ККП, които видяхме, дойдоха извън Ласа . ККП не е могла да допусне, че снимки на нейните убийства ще излязат от тези малки села."

Руан смята, че събитията в Тибет са с цел да се манипулира световното мнение.

"Този път ККП изработи по-съвършен сценарий с внимателно планувана пропаганда", каза Руан.

"Далай Лама винаги е предлагал мирно решение на проблема с Тибет и е спечелил признанието на света. Имайки предвид всичко това, ККП скалъпи обвинението, че Далай Лама внимателно е планирал и организирал събитието."

"Точно по същия начин ККП подготви заговора срещу Джао Зиянг (Zhao Ziyang) за избиванията на площад Тянанмън през 1989 г. и обвини Джао в 'разединяване на партията и подкрепяне на вълненията ".

"Далай Лама вече каза, че ще подаде оставка ако вълненията продължат. Далай Лама има влияние по света и ако той наистина се оттегли, ККП може да насочи постепенно нещата към обявяване на тибетците за терористи, както направи с движението за независимост на Шинджиянг (Xinjiang). "  

"Това ще даде на ККП извинение да игнорира жалбите на тибетците и да ги репресира дори още повече."

ККП не дава достъп на чуждите медии, защото техните доклади могат да изобличат какво става там в действителност, смята Руан.

"Ако ККП отвори Тибет за чуждите медии, ще се намери смел човек да проговори. Не смятам, че не е направена нито една снимка от репресиите."

"Защо трябваше ККП да прави обиски от врата на врата веднага след репресиите? Те се страхуват, че са направени снимки по време на репресиите и не искат те да изтекат навън или да бъдат циркулирани вътре."

"Какво може да търси ККП от врата на врата, ако не снимки? Съмнително е да е за оръжия. И ако размирниците са били само няколко, както те съобщиха, тогава защо след това казаха, че 170 човека са направили признания? "

"Колко монаси е арестувала и убила ККП? Международните медии трябва да бъдат допуснати да отидат в Тибет да проверят."

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!