Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новината за сериозно заболяване на бившия лидер на Китай бе потвърдена от главния редактор на хонконгско списание

Джин Джонг (Jin Zhong), главен редактор на хонконгското списание ‘Open’ потвърди, че бившият лидер на Китай Джиянг Земин (Jiang Zemin), както и Ли Пенг (Li Peng) са сериозно болни и затова не могат да се появят на двете политически конференции. (Epoch Times)

By Lin Yi-xiang, Epoch Times

По време на провежданите от китайските власти в Пекин две събития – пленарната сесия на Националния комитет на Народния политически консултативен съвет и Китайския конгрес на народните представители – не присъстват двама ключови бивши китайски лидери, Джиянг Земин (JiangZemin) и Ли Пенг (LiPeng). Причината за тяхното необичайно отсъствие провокира дискусии и предположения.

Твърди се, че двамата лидери са сериозно болни. Джин Джонг (Jin Zhong), главен редактор на хонконгското списание ‘Open’ – известно с разкриване на вътрешна информация от китайския комунистически режим – потвърди тази новина пред Epoch Times, допълвайки, че тяхното положение е доста сериозно.

"Ли Пенг е получил мозъчен удар, в резултат на което устата му се е изкривила на една страна. Все още не се е възстановил и никой не знае дали това ще е възможно. Лицето му е обезобразено от лицевата парализа, така че той вече няма да може да се появява на публични места", каза Джин Джонг. 

"Освен това, Джиянг Земин също е болен и също не може контролира едната половина на лицето си. Той страда и от шизофрения като последствие от неговото Паркинсонова болест", продължи Джин, като каза, че информацията му е от надеждни източници.

"Китайският комунистически режим винаги крие заболяванията (на лидерите), но не и тяхната смърт. Обикновено некролозите стават обществено достояние до един ден. Те крият детайли около заболяванията най-вече заради властта си. Така, че [тези бивши лидери] са болни, но са все още живи, като болестите им не са задължително неизлечими; но може да отнемат дълго време. Ако болестта на една политическа фигура бъде обявена, то нейните опоненти най-вероятно ще се възползват от това и ще му нанесат фатален удар в момент на слабост", допълни Джин.

Джин Джонг смята, че преди 17-ия Национален конгрес на ККП (китайската комунистическа партия) Ши Джинпинг и Ли Кечиянг (Xi Jinping и Li Keqiang) са били вътрешно избрани за постовете зам.-председател и пръв министър-председател на Държавния съвет. Очаква се, че Китайският конгрес на народните представители ще потвърди тези две назначения.

Що се отнася до болестта на Джиянг, тя няма да засегне предварително уредените назначения, тъй като Ши не е член на кликата на Джиянг, нито негов личен приятел, както някои твърдяха. "Назначението на Ши е доста сигурно, защото неговият баща беше високопоставен партиен кадър", подчерта главният редактор на ‘Open’.

На 5-ти март министър-председателят Уен Джиабао (Wen Jiabao) изнесе реч пред Китайския конгрес на народните представители, в която отдели особено място на снежното бедствие в южен Китай. Джин Джонг намира, че Уен не е обърнал внимание на коренната причина за проблема, която е свързана с Департамента по енергетика, контролиран от семейството на Ли Пенг в Китай.

"След тази снежна буря, Уен се срещна с петима от главните лидери на Департамента по енергетика, включително и със сина и дъщерята на Ли Пенг - Ли Шяопенг и Ли Шаолин (Li Xiaopeng и Li Xiaolin). Това стана в началото на февруари и Ли стана извънредно параноичен. Наскоро след това той получи удар", обясни Джин.

Друг важен въпрос, който се обсъжда на Китайския конгрес на народните представители, е военният бюджет. Китайската комунистическа партия е определила 417.8 милиард юана (58.8 милиарда щ.д.) за националната сигурност на Китай – увеличение от 17.6 процент в сравнение с миналата година.

"Този бюджет е пряко свързан с баланса във властта на партията, властта на военните и политическата власт. С други думи, с предлагане на повече пари на военните техните придобивки ще се увеличат, така, че да бъдат примамени, което е много важно за режима. По този начин ККП се опитва да засили, подсигури и задържи своята власт, укрепвайки основата си така, че да удължи своето лидерство", каза Джин.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!