Следвайте "Буднаера" в Телеграм

4 г. се крадат 50-60% от европарите за агросубсидии: шефът на асоциацията на производителите на чушки

„Крадат се по 50-60% от парите на Европа за субсидиране на земеделието в България. Ние сме борим с това четвътрта година”, заяви пред телевизия 7/8 шефът на Асоциация Български пипер Георги Василев. Той обясни и простата схема, която се прилага в симбиоза от властта на ГЕРБ и ДПС в сектора и близки до тях фирми: „Основният начин за присвояване на европейски средства е без да се обработват земи, без да има краен продукт – плодове и зеленчуци, се вземат субсидии”. Разказа също, че по тази причина те се дават на площ, а не на килограм добив, така че могат да се вземат пари, без нищо да се произвежда.

Тъй като именно зеленчукопроизводителят извади записа от официално заседание, на което министърът, в отговор на негов въпрос казва, че трябва да се правят измами, но да не се хващат, за да се усвояват, а да не се спрат средствата за българското земеделие от Брюксел, той коментира оправданията на Танева за изваждането на думите от контекста така:

„Откога автоголът е политическа атака? Кой й сложи думите в устата? Сама ги каза! Пък и е политик – освен министър, е шеф на управляващата партия ГЕРБ в Сливен”.

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!