Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Агенти на ДС са създавали "опозиционни" движения

kafene.net

Възможно е Обществен комитет за екологична защита на Русе (учреден на днешния ден преди 20 години), да бъде възобновен под някаква форма. В интервю за Агенция “Фокус” един от основателите на комитета - Христо Смоленов заяви, че под някаква форма сдружението може да бъде възобновено, като например Екологично и Патриотично Обединение на Свестните (ЕПОС).

„Тогава обединяващият мотив беше резюмиран с думите – Екология, Патриотизъм, Обединение на Свестните. „Екогласност”, както и Русенският комитет, бяха много толерантни по отношение на политическите пристрастия на влизащите в тях хора”, каза Христо Смоленов.

По думите му – едно бъдещо формирование – ЕПОС – „трябва да постави въпроса за екологията на душите, за чистотата на информационната среда, за здравословния начин на живот, който включва много компоненти”.

Христо Смоленов беше разкрит като един от агентите на тайната комунистическа полиция Държавна сигурност /ДС/ преди 10 ноември 1989.

Участието на служители на ДС в създаването на "опозиционни" организации и движения говори за сериозна намеса на тайната полиция в подготовката на осъществения на 10 ноември вътрешнопартиен преврат в ръководството на БКП.

По-късно, под ръководството на Андрей Луканов, който беше избран за премиер, само в продължение на 11 месеца, правителството на БКП промени законите на страната, за да позволи разграбването на националното богатство от кадри на управляващата партия.

Спечелените през юни 1990 година парламентарни избори, легитимираха управлението на БКП и спряха извършването на сериозни реформи до 1997.

Публикувани неотдавна в САЩ данни показват, че по време на управлението на БКП/БСП от 1990 до 1997 година са били разграбени 2.5 билиона лева /2 500 000 000 000 лв./.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!