Следвайте "Буднаера" в Телеграм

”БОЕЦ” с нов сигнал до Лаура Кьовеши. Този път заради Десислава Танева

.

Десислава Танева

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Производител: Танева ни заплаши да не си отваряме устата. Милиарди в България се разпределят без някой да те пита...

Пореден сигнал до европейския прокурор Лаура Кьовеши и ЕК внасят от гражданско сдружение “БОЕЦ”. Този път Кьовеши е сезирана заради скандала със земеделския министър Десислава Танева, която призова представители на сектора да си мълчат за нередностите, за да продължат да текат парите от Европа.

От публикуван от “Биволъ” запис се чуват въпросите на Георги Василев – организационен секретар на асоциацията „Български пипер”, които касаят размера на изплатените средства на декар площ. Поводът са запитвания от членовете на асоциацията във връзка с това, че са получили финансиране в по-голям размер от очакваното и заложено в схемата за директни плащания. Василев иска и допълнителна официална информация с цифри и данни. 

Във видеото ясно се вижда, че Танева е смутена от въпроса. Тя му отговаря, че от ведомството ще направят съответни изчисления и добавя: 

„Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързана. Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има.

Тъй че ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията… Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“. 

Според сигнала на “БОЕЦ” министър Десислава Танева призовава земеделците да укрият информация за извършените нарушения, за да не достигне тя до европейските органи. 

Припомняме, че преди дни до Лаура Кьовеши бе изпратен и друг сигнал от гражданското сдружение, който касае разкритията, направени от Васил Божков. В него от “БОЕЦ” призовават европейския прокурор да разследва Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова за организирана престъпна група.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!