Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Производител: Танева ни заплаши да не си отваряме устата. Милиарди в България се разпределят без някой да те пита...

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

big_123c

Милиарди в България се разпределят без някой да те пита „Какво произведе, къде го произведе, на кого го продаде?“, защото се краде, както се е крадяло от началото на схемата „Обвързана подкрепа“.

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Това заяви пред бТВ организационният секретар на Асоциация „Български пипер“ Георги Василев.

Запис, направен преди месец на разговор между министър Десислава Танева и зеленчукопроизводител бе разпространен от „Биволъ“ и в началото на разговора става ясно, че някои зеленчукопроизводители са получили повече от очакваното и питат Танева защо се е случило така, съобщи в свой репортаж бТВ. Ето и равръзката в записа, както и коментара на производителя и министъра:

„В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше“, коментира в записа Танева. „И ще продължим в същия дух“, допълни тя.

Схемата е – получаваш пари за нещо, което не си произвел. Т.е. без да си произвел, си прибираш паричките в джоба. Танева ни каза да не вдигаме много шум, защото това после ще отиде в Европейския съюз и оттам ще ни спрат паритеТя ни заплаши да не си отваряме устата„, коментира производителят.

Парите са примерно 35 млн. лв. Делиш 35 млн. лв. на декарите и получаваш колко се пада на декар. Ние мислехме, че трябва да вземем 129 лева на декар, пък взехме 198 лв.“.

„Измамата е, че ти си казал, че ще засадиш картофи, а нищо не си засадил. Според мен всеки втори, всеки човек в България прави това нещо, те са между 40-60% от всички производители“, обясни Василев.

Той беше категоричен, че в министерството са наясно какво се случва и даже много хора във ведомството правят същото. 

„Репликата ми е в отговор на комуникацията на една браншова организация, че ако даден бранш, който е в сектора на чувствителните – плодове, зеленчуци, оранжерийно производство и животновъдство, постоянно говори и темата за дадено производство е само измама, то той няма как да получи обществена подкрепа за това, че пари от данъкоплатците за подкрепа на това производство, при условие, че самите те смятат, че в тяхното производство има само измама“, коментира министър Танева.

Тя бе категорична, че до момента никога не са се правели в този бранш толкова много проверки и че в техен резултат са установени множество нарушения. Поводът, по който е изтекъл записа, министър Танева определи като вероятна политическа атака с оглед на идващите избори.

Според Василев от мълчанието печели министърът: „Казва после – „Недейте много да вдигате шум, защото това ще отиде до ЕС“. Тя ни плаши, разбирате ли? Тя ни заплашва да не си отваряме устата.“

„Аз съм ядосан, защото виждам как се наливат пари от пусто в празно“, допълни секретарят на Асоциация „Български пипер“.

А за това дали думите на министъра са извън контекста, Василев каза: „Ами, друг контекст нямаше. Това беше контекстът“.

Още ли се питате кой управлява и днес България

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!