Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изтъкнат шанхайски адвокат по човешките права бе жестоко пребит

Шанхайският адвокат по човешките права, г-н Дженг Енчонг (Zheng Enchong).

Gu Qing'er & Ai Qing, Epoch Times

…Преди побоя шанхайският адвокат, Дженг Енчонг (Zheng Enchong), разкри специално за Epoch Times част от съдържанието на получени от него писма за корупция на високопоставени лица. Те включват дори повече поверителна информация относно схемата на Джоу Дженгай за незаконно присвояване на земя, свързано с борбата за власт между настоящия лидер на режима, Ху Джинтао, и бившия лидер на Китай, Джиянг Земин […] В бъдеще Epoch Times ще направи тази информация обществено достояние.

Дженг Енчонг е бил жестоко пребит три пъти за два дни от наети гангстери, по време на разпита му в полицията. Преди побоя Дженг разкри още поверителна информация относно нашумелия корупционен случай на Джоу Дженгай (Zhou Zhengyi) – най-богатият човек в Шанхай, за когото се смята, че има връзки с двамата сина на бившия лидер на комунистическия режим, Джиянг Земин (Jiang Zemin). По думите на Дженг причината за побоите от страна на полицията са да не му се даде възможност да установи контакт с медии зад граница.

Неотдавна Дженг Енчонг се натъква на някои подозрителни ситуации, включително и доказателства за това, как семейството на Хуанг Джу (Huang Ju) – бивш постоянен член на комунистическото Централно политбюро – продало земя на висока печалба. До смъртта си през юни 2007 г. Джу бива считан за дясната ръка на бившия лидер Джиянг Земин.

Без разрешение за излизане от дома

Полицаи и гангстери, общо 9 души, са на пост пред дома на Дженг.

„Понякога са до вратата на асансьора, друг път – пред входната врата на първия етаж. В най-тежкия случай четирима охраняват вратата на асансьора. Местният полицай Чен Фупей (Chen Fupei) охранява вратата на асансьора днес (18 февруари)”, каза той.

Според Дженг един от пребилите го полицаи, Джанг Гуанбао (Zhang Guangbao), му е казал открито: „Това е заповед директно от началника на шанхайското Бюро за обществена сигурност, да не позволяваме на Дженг да напуска дома си, нито на крачка разстояние.”

Бит в продължение на четири часа

Дженг описа ситуацията, в която се е озовал, когато е бил призован от полицията предния ден.

Малко след 11ч. преди обед, на 17 февруари, той е бил извикан в първата зала за разпит на третия етаж на шанхайското Бюро по обществена сигурност в Районното управление на Джабей (Zhabei).

„Един от тях, капитан У (Wu), ми удряше на всеки пет минути плесница отляво и отдясно, като след това ми дърпаше носа, извиваше ушите ми и натискаше главата ми надолу, точно както по време на Културната революция”, каза Дженг.

Около 10 ч. сутринта на 16 февруари, когато Дженг отивал да си купи вестници от улицата, той бил жестоко пребит от хора на шанхайското Бюро на национална сигурност. След побоя се чувствал замаян и изпълнен с негодувание. Дженг заяви пред репортера, че ще започне гладна стачка в знак на протест към варварското поведение на шанхайската полиция.

В 6:50 ч. сутринта на 17 февруари Дженг и съпругата му, Джианг Мейли (Jiang Meili) отивали на църква, когато били спрени от четирима мъже на асансьорната врата на 14-я етаж. На Джианг й било позволено да мине, но не и на Дженг.

Той посочи, че малтретирането от 17 февруари било по-лошо от това предишния ден. Първоначално полицаите започнали да го удрят, после четирима започнали да го ритат в таза, бедрата и крака; цялото му тяло било насинено и едва можел да стои на краката си.

Дженг изрази подозрения, че това вероятно е в резултат на разкриваната от хората информация за получените от него писма за корупция, касаещи високопоставени чиновници в шанхайското Бюро по обществена сигурност.

Преди побоя Дженг разкри специално за Epoch Times част от съдържанието на въпросните писма. Те включват дори повече поверителна информация относно схемата на Джоу Дженгай за незаконно присвояване на земя, свързано с борбата за власт между настоящия лидер на режима, Ху Джинтао, и бившия лидер на Китай, Джиянг Земин, както и криминални доказателства относно брата на настоящия лидер на ККП, У Бангуо (Wu Banguo) и членове на семейството на бившите  шанхайски партиен ръководители Чен Лаиню (Chen Lainyu) и Хуанг Джу.

В бъдеще Epoch Times ще направи тази информация обществено достояние.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!