Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Починалият Методи Бачев е легенда в бизнеса, но се прочу и със скандал, в който изложи публично Борисов

Строителният предприемач Методи Бачев е починал, съобщи "24 часа". 

Припомняме, че през 2016 година Методи Бачев, шеф на строителната компания "Агромах", определена от бившия временен председател на СДС Борис Марков за фирма-касичка, си позволи публично да унижи премиера Бойко Борисов. На тържество на площада в симитлийското село Черниче той кани на сцената актьора от "Шоуто на Слави" Краси Радков, обявявайки, че "кметът на Симитли Апостол Апостолов е е.ал премиера Бойко Борисов".

Глава 7: УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

В началото на 2020 година Методи Бачев обвини кмета на Симитли в опит за убийство.

"Това не беше посягане, то си е направо опит за убийство, бутилката за шампанско не е обикновена бутилка, по-тежка е от другите. След хвърлянето на бутилката той (кметът Апостол Апостолов) се качи по стълбите, удари ме първо мен и каза: "Ти си мъртъв, ще те убия." Това обяви пред bTV бизнесменът и собственик на заведение Методи Бачев по повод масовия бой в Симитли навръх Нова година.

В боя участваха както кметът Апостол Апостолов, така и синът му - депутатът от ГЕРБ и футболен съдия Стефан Апостолов.

На кадри от камерите в центъра на Симитли се виждат разменените юмруци, има паднали хора и други, които се опитват да разтърват биещите се.

Версията на Бачев е следната: "След 12 ч. - след речта на президента, гостите на заведението излязоха на терасата да гледат новогодишната заря, организирана от кметството. В един момент се появи кметът много пиян, с бутилка шампанско в ръка. Аз с моя син и негово приятелче, и двамата са на 14 г., бяхме застанали на ръба на терасата и хвърляхме пиратки, нормално е, Нова година е. Той имаше бутилка шампанско в ръката, първо изля течността срещу нас и след това с уникална злоба я хвърли срещу мен и срещу децата. Само благодарение на огромен късмет някой не пострада сериозно."

По думите му причина за агресията на градоначалника може да е фактът, че на хорото на площада имало десетина души, а пред заведението - стотина души и явно това е подразнило кмета.

На въпрос има ли конфликт с Апостолов, Бачев отговори: "Ние живеем на 150-200 м един от друг, през годините са се случвали много неща между нас. Преди 3-4 години направих едно не много лицеприятно изказване (бел. ред. - по адрес на премиера Бойко Борисов и на кмета на Симитли), може би оттам се наслагва с натрупване. По принцип аз нямам никакви отношения с този човек последните 3 години."

Бачев твърди още, че е бил удрян и от сина на кмета - депутата Стефан Апостолов, който пристигнал малко след градоначалника пред заведението.

Апостол Апостолов изложи вчера своята версия за масовия бой: "Хвърляха пиратки по хората, изместиха хорото от площада. Аз тръгнах към тях да ги поздравя с бутилка шампанско. Тръгнах да ги поздравя, те почнаха да хвърлят пиратки по мен, качих се горе на терасата, казах какво правите - глупости и така нататък, отнесох два-три шамара", твърди кметът.

Методи Бачев, шеф на строителната компания "Агромах", определена от бившия временен председател на СДС Борис Марков за фирма-касичка, си позволи публично да унижи премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че в последния скандал около фирмата според прокуратурата чез кухи фирми строителната група "Агромах" е ощетила бюджета с 14 млн. лв. Според държавното обвинение са ползвани буферни дружества и фалшиви документи. Според представител на благоевградската компания "обвиненията на прокуратурата са незащитени и недоказани".

Actualno.com представи и друг случай на база твърденията на бившия временен председател на СДС Борис Марков. Накрaтко случаят е следният – според Марков, „Агромах” създава нарочно друга фирма с подобно име – „Агромах Холидей”, която в момента е в процедура по ликвидация. „Агромах Холидей” обаче е била използвана, за да се вземат малко над 3,8 млн. лева, платени по обществена поръчка за строителни дейности по отсечката Кърджали – Подкова. Фирмата е получила парите, след като първият получател и страна по договора за строежа – „Инфраструктурна компания”, е участвала в цесия и е прехвърлила вземането си от АПИ на фирма „Индустриални инвестиции”. „Индустриални инвестиции” на свой ред прехвърля вземането на „Агромах Холидей”, чийто собственик е „Агромах”. Така плащането минава през три фирми, а „Агромах Холидей” не го отчита във финансовия си отчет и след около месец фирмата ще бъде ликвидирана, а следите от парите ще изчезнат, твърди Борис Марков. Той определи цялата схема и „Агромах” като случай на фирма-касичка.

---

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Баща му Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!