Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Писмо до премиера на Тайланд от президента на Преходното китайско правителство

Тайландската полиция арестува практикуващи Фалун Гонг по заповед на китайското комунистическо правителство на 15 декември 2007 г. (Clearwisom.net)

China Interim Government

Уважаеми г-н министър-председател на Тайланд,
Ваше превъзходителство, г-н Самак Сундаравеж,
Удивени сме от наученото днес, че тайландската полиция е арестувала 22-ма практикуващи Фалун Гонг в Банкок и ги е прехвърлила в имиграционния затвор. […] Те са били със статус на бежанци, даден им от Върховния комисар на ООН за бежанците, и са чакали да бъдат приети от трета държава, за да започнат своя нов живот.

Уважаеми г-н министър-председател на Тайланд,

Ваше превъзходителство, г-н Самак Сундаравеж,

Удивени сме от наученото днес, че тайландската полиция е арестувала 22-ма практикуващи Фалун Гонг в Банкок и ги е прехвърлила в имиграционния затвор.

Всички въпросни 22-ма практикуващи Фалун Гонг са избягали от Народна Република Китай в Тайланд, за да избегнат преследването и избиването на практикуващи Фалун Гонг от китайското правителство. Те жадуват за свобода и се опитват да я намерят.

Те са били със статус на бежанци, даден им от Върховния комисар на ООН за бежанците, и са чакали да бъдат приети от трета държава, за да започнат своя нов живот.

Тайланд е свободна и демократична държава, в която будизмът е национална религия, и която е миролюбива и състрадателна страна. Фалун Гонг, основан от г-н Ли Хонгджъ, е учение от будизма. То проповядва „истинност, доброта и търпение” и поддържа идеята за всеобщо спасение. Будизмът и Фалун Гонг са взаимосвързани.

По време на престоя си в Банкок тези двадесет и двама практикуващи Фалун Гонг не са нарушили никои от тайландските закони, нито са извършили някакви действия в ущърб на националния интерес на Тайланд. Внезапният арест от страна на тайландската полиция е в сериозно нарушение на човешките права.

По време на ерата на студената война през миналия век Тайланд поддържаше силна антикомунистическа позиция, защитаваше стойностите на човешката цивилизация и закриляше принципите на едно свободно демократично общество.

Въпреки че световният комунистически лагер вече не съществува и Съветският съюз се е разпаднал, китайската комунистическа партия (ККП) все още управлява Китай. Режимът заплашва принципа на свобода и демокрация в човешкото общество и унищожава основните принципи, поддържани от ООН. Тя се е превърнала в негативно влияние и разрушителна сила за развитието на човешкото общество. Това е една жестока действителност, пред която човешкото общество се изправя. Режимът на ККП се изоставя сега от историята и от китайския народ.

Преходното китайско правителство бе основано поради разпада на ККП. Преходното китайско правителство много би искало да установи дипломатически връзки с Вашата страна, базирани на принципите на съвременната цивилизация.

Пиша до Ваше превъзходителство с надеждата, че ще разберете причината за това събитие и развитието на нещата около него, като се надявам, че Ваше превъзходителство ще разреши този инцидент, вземайки под внимание човешките права, и ще дари свободата на тези двадесет и двама практикуващи Фалун Гонг.

Нека Буда и Бог благословят Тайланд.

С най-високи почитания към Ваше превъзходителство,

У Фан

Президент на Преходното китайско правителство

09 февруари 2008 г.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!