Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Ноев разкости НСО: 1200 пазят трима души, службата де факто е приватизирана от ДПС

Бойко Ноев

Бойко Ноев

Камериерки има в изобилие, и това са офицери, заяви бившият военен министър

1200 души пазят трима души. За тези хора спокойно може да се грижи едно звено от специалната охрана. Тази служба е замислена да създава привилегии, а не да охранява, заяви в "Лице в лице" по бТВ бившият военен министър Бойко Ноев. Той отговори на въпрос трябва ли да се реформира НСО, след като офицер от службата бе обвинен за организатор на убийството на Станка Марангозова.

"Сегашното положение с НСО може лесно да се промени. Просто трябва един кратък закон. - чл. 1 - Закрива се службата, чл. 2 - Трансформира се и се изпращат тези, които могат да работят, в специалните части на полицията. Които са шофьори, си отиват по ведомствата. Камериерките - в някакъв стопански отдел. Камериерки има в изобилие, и това са офицери. Това е безконтролна служба. Де факто тя е и приватизирана, защото ДПС си е плащало за коли, за хора, за други технически средства. Президентът каза "а" - че Пеевски и Доган не трябва да се охраняват от НСО, но не каза "б". Надявам се той да прояви смелост. Не е вярно, че той няма правомощия и не е вярно, че НСО не е негов. Чия е тази служба?

Ами никой не знае, утре пак ще се случи нещо и пак ще кажат, че никой не знае и шефът на службата като Ангел Антонов утре ще го пратят в Санкт Петербург за консул и прокуратурата няма да го разследва. Службата е огледало на съветското УБО навремето. Както и прокуратурата до ден днешен. Тези структури са продукт на онова тоталитарно минало. НСО е създадено от руските охранители, които са пазели Георги Димитров, които след това предават своя опит и се създава за партийните величия", коментира Бойко Ноев. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!