Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев няма право на втора грешка

За МОСВ отговаря Каракачанов. Ударите на прокуратурата от известно време, включително и днес, са върху негови кадри и поверени ресори. Съвсем очаквано би било на Каракачанов още утре да му писне и да разформирова коалиционния кабинет "Борисов 3".

При това стечение на обстоятелствата има няколко хипотези. Едната е Борисов да подаде оставка. Другата е да поиска вот на недоверие от парламента. ДПС заявиха съвсем скоро през Йордан Цонев, че биха управлявали с ГЕРБ, но в следващия парламент. Ако се изметнат, то тогава ГЕРБ трябва да приемат подкрепата им и да управляват явно с Пеевски. До сега го правят задкулисно.

При първата хипотеза ще се състави служебно правителство от президента Румен Радев. Говори се, че то вече е сформирано кадрово и е на stand by, като за всяко ведомство има определени повече от една кандидатури до излъчването на титуляр сред тях.

КОЙ има интерес тогава от свалянето на Борисов от власт, като знае, че служебният кабинет ще разкости управлението и зулумите на ГЕРБ, които водят и до Корпулентния?

Прокуратурата е под диктовката на Берлинския сарай. А настоящите действия на държавното обвинение еднозначно говорят, че са насочени към "разтурване на седянката".

Въпросът е: Има ли гаранции Пеевски, че няма да бъде закачан от евентуалния служебен кабинет?

Президентът Румен Радев няма право на повече грешки и трябва да си е взел поука от първото служебно правителство, с което върна Борисов на бял кон във властта!
При втора такава грешка, изразяваща се в угодно за ГЕРБ или ДПС правителство, трябва да знае, че си е "ритнал стола" за втория президентски мандат.

Защото Борисов и Пеевски са "глави" на едно и също "тяло".

Стоян Тончев, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://liberta.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!