Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австрийският канцлер: Да спрем парите от ЕС за България – повечето се крадат от властта

Борисов: Получихте рядък шанс да ви управлявам! (тулупи, негодници, мисирки...?)

Georg Georgiev:
Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Ексклузивно! Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Преди няколко дни австрийският канцлер Себастиан Курц бе категоричен, че парите от еврофондовете, които ЕС дава на България и страните от Източна Европа, трябва да бъдат спрени.

Заради основателни съмнения, че парите потъват в джобовете на олигархията.

И без това, Брекзит вече предизвика финансов колапс в Евросъюза. Огромна дупка от 12 – 13 милиарда евро годишно, зее в бюджета на Брюксел, заради спрените вноски от Обединеното кралство.

Нещо повече. Себастиан Курц, цитиран от dir.bg, яростно се противопоставя на лансираната от Еврокомисията възможност да се увеличат годишните вноски на всички държави членки на съюза, за да се компенсира финансовата пропаст, която заплашва да погълне целия ЕС.

Той посочи, че ако се увеличат вноските в бюджета на ЕС, огромна част от новата финансова тежест, ще падне върху страните от Западна Европа, чиито икономики отдавна не са в най-блестящото си състояние, заради голямата финансова криза от преди 8 години, безсмислените санкции срещу Русия и  мигрантското нашествие в западните държави.

На практика има само два варианта да се излезе от финансовата криза, предизвикана от Брекзит, посочва той. Или да се увеличат вноските на страните членки, или да се спрат еврофондовете за държавите от Източна Европа. В това число и за България. За западните Балкани изобщо да не говорим. За тях ще има само сладки обещания.

И нищо в наличност.

Ето защо австрийският канцлер още от сега заявява категоричната позиция на западните държави, че те не могат и не искат да продължат да носят на гърба си, крадливите „елити“ на източноевропейските страни. Холандският премиер Марк Рюте твърдо го подкрепя.

Защото и двамата са наясно, че огромната част от средствата, които Брюксел взема от техните данъкоплатци и насочва към Източна Европа, в това число и към България, не отиват на правилното място.

Милиардите се стопяват още щом влязат в страните от Изтока. И до хората, които наистина се нуждаят от тях не достига почти нищо.

В момента се превеждат много пари на Източна Европа, заяви в прав текст Себастиан Курц пред в. Стандарт“, цитиран от dir.bg. И въпросът отчасти е дали парите, които Европейската банка отпуска на страните от Източна Европа, в това число и на България, отиват на правилното място?

По този деликатен начин, Курц посочва, че парите от еврофондовете не се разходват по  предназначение, а потъват в нечии дълбоки портфейли като в бездънна каца.

Ето защо двамата държавни ръководители на Австрия и Холандия са категорични, че няма повече да дават пари, за да пълнят джобовете на източните олигарси.

За сравнение, ние от екипа на istinata.net, ще посочим, че само за последните три месеца на 2017 г. в България са се появили 86 нови милионери. А богатството на „старите“ олигарси се е увеличило двойно. В същото време от 45 милиарда общи спестявания на българските граждани в банките, 23 милиарда са заеми, които някой трябва да връща. С други думи богатите забогатяват още повече. А бедните обедняват катастрофално.

Така, България се оказва една от държавите, в които най-много се краде от еврофондовете. Поради тази причина Австрия, Холандия, Германия и Франция не искат повече да финансират българските феодали. И обявиха преди две години, че през тази, 2018 г. еврофондовете за страните от Източна Европа ще спрат.

Затова австрийският канцлер Себастиан Курц се обяви за преструктуриране на бюджета на ЕС за 2018 г. и категорично спиране на еврофондовете за страните членки от Изтока.

Това е огромен шамар за правителството на Борисов и неговата политика по  харчене на парите, които ЕЦБ предоставя за реализиране на определени проекти.

В Западна Европа също са наясно с това, което ние в България знаем отдавна. От еврофондовете се краде. И то като за последно. А правителството не прави достатъчно, за да преустанови тези кражби. Затова само година след като се направи някоя прехвалена магистрала и фанфарите за нейното откриване заглъхнат, се появяват огромни дупки, пътят става на вълни и всичко трябва да се кърпи от начало.

Ясно е, че България се крепи в ЕС само на базата на някакви политически решения. Но натискът на западните страни да се преустанови дондуренето на крадливите „елити“ от България и от Изтока, става все по-силен. И в един прекрасен ден, самият Брюксел ще ни изхвърли. Защото по всичко личи, че нашия „елит“ ще се натиска до последно в ЕС, облизвайки се за поредната си „дажба“ от еврофондовете.

Автор Иво Македонски, istinata.net

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!