Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мика Зайкова: Ние сме най-корумпираната държава. Не знам Данчо Цонев как ще разчепка изхарчените милиарди

Кадър: Телевизия 7/8

Мярката 60/40 е неефективна. Нашите фирми са някъде 550 000, от тях 94 процента са малки и средни. Големите фирми имаме много малко. Като ги затвориш, като им спреш бизнеса, като им паднат оборотите, откъде да намерии 40 процента, за да платиш осигуровките, заяви Мика Зайкова пред Слави в Телевизия 7/8.

Мая Манолова твърди, че са 29 милиона, министър Сачева твърди, че са 37 милиона. Която и цифра да вземеш, е под 5 процента от милиард и половина, той си пази фиска, той си пази парите. Ние сме най-корумпираната държава, не знам Данчо Цонев как ще разчепка изхарчените милиарди, защото той е председател на комисията, която трябва да провери как са изхарчени парите, коментира финансовият експерт.

Или са дадени на фирми, или са откраднати. Затова 60/40 искам да ви кажа още нещо. Днес един вестник даде фирмите, които са получили 60/40. Първо, 60/40 са получили фирми, които са зле, но са големи. С 2500, 2600 работника, това са стабилни фирми, които могат да платят 40 процента.

Но цялата тази малка бройка, която е получила 60/40, са три фирми – едната е казино, другата е футболен отбор, третата е винарна. Тези фирми са получили пари от държавата 60/40, а собственикът на футболния клуб е един от големите дарители. Той взема от нашите пари, от бюджета и дарява, но понеже аз съм привърженик на друг клуб, питам защо не му дадоха 60/40. Дават се на близки на обкръжение фирми, каза още Зайкова.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!