Следвайте "Буднаера" в Телеграм

231 години след смъртта му тялото на монах е цяло

Feng Yiran, Epoch Times

Монахът Ляоджен отблизо. (Epoch Times)

Feng Yiran, Epoch Times

Въпреки че монахът, известен като Преподобния Ляоджен (Liaozhen) е починал преди 231 години, неговите тленни останки са незасегнати от времето и не показват никакви признаци на разлагане. Той се е самоусъвършенствал в храма Юанпу, град Анчинг, провинция Анхуей, Китай.

Смята се, че монахът е роден в семейство с фамилия Дуан в село от окръг Конгиан през 1681 г. – двадесетата година от управлението на император Кангши (Kangxi) от династия Чинг. Бил е изкусен майстор на изделия от бамбук и е изкарвал прехраната си в област Ишиу (Yixiu), село Ухенг (Wuheng) край гр. Анчинг(Anqing).

На 49-годишна възраст Преподобният Ляоджен, както впоследствие го наричали, станал монах в храма Юанпу (Yuanpu) и практикувал самоусъвършенстване с голямо усърдие. Към края на живота си той инструктирал своите ученици да поставят тялото му в ковчег след неговата смърт. Две-три години по-късно те трябвало да отворят ковчега, за да проверят дали има разлагане. Ако разложението било започнало, те трябвало да кремират тялото; но ако не било разложено и било все още незасегнато от времето, трябвало да го почитат и пазят свято в пагода до храма.

Преподобният Ляоджен достигнал Просветление на 96 години. Неговите последователи спазили строго инструкциите му, откривайки – за свое удивление – че тялото на монаха било запазено в естествения си вид и непокътнато. Впоследствие то било позлатено, каквато е обичайната практика за отдаване на почит.

През 230-те години от смъртта на преподобния Ляоджен е имало безброй войни и природни бедствия, но при все това тялото му е останало невредимо. Когато китайската комунистическа партия дошла на власт през 1950 г., местен партиен кадър отворил ковчега (отново). Той се опитал да промуши тялото в гърба с копие, но присъстващите му попречили да го направи.  

През 2002 г. строежът на друг храм с цел почитание и преклонение пред Преподобния Ляоджен е завършен и ковчегът е отворен за пореден път. За всички свидетели Преподобният изглеждал като дълбоко заспал. Всички благоговеели пред спокойното изражение, което излъчвал.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!