Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Взехте парите! Вече не сте толкова велики, даже никак

.
Източник: Facebook

Винаги ще се намери оправдание. В криза сме, трябват пари, няма заплати, феновете се вълнуват. Но нали „Левски“ е велик клуб? Защо трява да се измъква с компромиси, които ще тежат дълго върху емблемата на отбора? Върху лика на този, в който се кълнат хиляди?
По времето, когато управлението на клуба е в ръцете на адв. Александър Ангелов (той притежава акциите), личен адвокат на Делян Пеевски, дълговете растат всекидневно. Идва Спас Русев, считан за вариант на същия Пеевски, за да се източат едни пари от Виваком. Така и става. Дълговете надминават 30 милиона. Русев си тръгва – отборът е в криза. Тогава се появява Васил Божков. За една година инвестира около 27 млн лева във ФК „Левски“. Всички са доволни. Е, не всички, де…
 
В осведомени среди все повече се говори, че неприятностите на Божков тръгнали след несъразмерни претенции към него и хазартния бизнес от страна на обикновения депутат от ДПС. Знаем какво стана. „Левски“ се оказа в тежко положение. Факт.

Доста странно звучат воплите на някои към Божков да има сърце и да прояви разбиране като веднага прехвърли акциите на Наско Сираков, примерно. Сираков е легенда – няма спор. Но как така от благодетел и спасител Божков се превърна в лошия, който „се подиграва“ с великия клуб? Само за няколко дни?

И не е въпросът само до Божков – принципен е. Моралът е най-ценен в трудни моменти. Биенето в гърдите и патетиката са поза и нерядко лицемерие…

През това време този, който е една от причините да спре финансирането на отбора, извади 500 хил като милостиня. И ръководството ги прие. Въпреки реакцията на част от феновете.

Наистина ли лицето и съмнителните дела на този дарител се връзват с лика на патрона на клуба?

Не е ли по-добре да смените името и да изтриете татуировките, с които толкова се гордеете? Сираков заяви онзи ден, че "Левски" е създаден да побеждава, а не да оцелява. Беше прав - до днес. 

Фрог нюз

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!