Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владислав Горанов натирен от министъра на земеделието Венцислав Върбанов заради „златна” 15-дневна командировка в САЩ, искал държавата да му плати разходката: Narod.bg

Image may contain: 1 person, text

Ако беше оцелял в МЗХ, България щеше се размине с „щастието” да е финансист №1 в два кабинета на ГЕРБ

Супер скандал в Narod.bg! Владислав Горанов, зам.-министър на финансите в първото и министър във второто и третото правителство на Бойко Борисов, е бил позорно натирен от първата си държавна служба – директор на дирекция „Стопанско управление” в Министерството на земеделието и храните.

Владислав Горанов от години безчинства под крилото на Бойко Борисов

Причината за прогонването на 22-годишния тогава Горанов, най-младият директор в историята на министерството, назначен от ДПС, е нерегламентирана командировка до Маями, САЩ, през 2001 г., която Горанов сам си уредил, без да съгласува безплатната разходка с хотели и удоволствия със своите началници. Заради издънката решил сам да напусне поста, иначе щял да бъде уволнен.

Депутат от опозицията алармира пред Narod.bg, че България е била на косъм да се размине с това човек като Владислав Горанов да държи ключа към хазната, ако през 2001 г. тогавашният земеделски министър Венцислав Върбанов е допуснал въпросния воаяж до Щатите.

„Така на Горанов нямаше да се премести от Министерството на земеделието храните (МЗХ) в Министерството на финансите, където 8 години по-късно – през 2009-а, да стане зам.-министър, а оттам и министър в два кабинета на ГЕРБ”, подчерта народният избраник.

Историята, която бе потвърдена пред Narod.bg от другия участник – бившият спец от земеделското министерство Александър Атанасов, гласи следното:

През 2001 г. главен секретар на МЗХ е Донка Грънчева. Дамата научила, че Владислав Горанов, започнал кариерата си като член на ДПС в Плевен, но след време ориентирал се към Бойко Борисов и ГЕРБ, организирал сам 15-дневна командировка до Маями, САЩ.

Министър Венцислав Върбанов подписал искането за командировка с камара служебни документи

Повод бил конференция за устойчиво земеделие. Разходката обаче не била консултирана с никого от началниците, хитрият Горанов пробутал разрешението за воаяжа за подпис пред министъра с камарата служебна документация.

Донка Грънчева обаче разбрала, че се стяга двуседмично мотаене из Маями за сметка на данъкоплатеца, и съвестната чиновничка вдигнала страшен скандал.

Грънчева научила за номера, след като Горанов внесъл документите при нея за подпис.

„Той лично внесе заповедта за подпис. Тя, като гл. секретар, трябваше да разреши разходите по пътуването. Горанов й даде документа, за да го подпише. Показа й, че вече лично министърът по онова време Венцислав Върбанов е положил подписа си и помоли да стане по-бързо, защото е спешно. Донка, обаче, реши да разрови в документите, за да види за какво става въпрос. Когато разбра, пощуря и просто скъса командировъчното, възмутена от размера на сумата, която ни беше нужна…”, спомня си пред Narod.bg Александър Атанасов.

Главсекът на МЗХ открила, че иде реч за „златна” командировка до Маями, САЩ на Горанов и Атанасов, включваща самолетните билети, хотели и такса за участие в конференцията, която не е известна в МЗХ, плюс дневни за период от 15 дни.

Скандалът буквално разтърсил земеделското министерство. Така се разбрало се, че Венцислав Върбанов подписал разходката, без да обърне внимание точно за каква командировка става дума.

По това време нито Владислав Горанов, нито Александър Атанасов минали през казармата. Тръгнала приказка, че искали да избягат в САЩ, като използват Министерството на земеделието и храните, за да получат визи, които по онова време са били почти недостижима мечта за кандидат-имигрантите.

„Ако тогава г-жа главният секретар беше подписала, ние щяхме да отидем в Щатите и Горанов нямаше да му се наложи да се мести във финансовото министерство, нямаше и сега да е министър”, усмихва се Александър Атанасов.

Красавицата Йоана Чолакова е връзката между Васил Божков и Владислав Горанов

Както първо Narod.bg разкри, именно докато се подвизава като шеф на дирекция „Стопанско управление” в МЗХ, Горанов е имал за лична секретарка красавицата Йоана Чолакова, която след неговото преместване като началник отдел в Министерството на финансите, става лична секретарка на Васил Божков.

Така, по стечение на обстоятелствата, сексапилната брюнетка е наясно с тайните и на двамата си началници, които днес са в конфликт заради „едни” 700 милиона, които държавата, в лицето на Владислав Горанов, претендира, че не са платени от Васил Божков като такси за неговата национализирана вече „Национална лотария”.

Georg Georgiev:
Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Ексклузивно! Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

 

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!