Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев: Вместо помощи се дават кредити. Държавата в момента не е опора за своите граждани

Многократно настоявах за мерки след COVID-19, за да не прерастне здравната криза в социална и икономическа“, заяви държавният глава Румен Радев, предаде Новини.бг.

Това стана по време на среща с експерти по темата за справяне с последствията от коронавируса.

„Вместо помощи, се дават кредити. Това показва, че държавата не е опора за своите граждани“, добави той и поясни, че все повече всички се питат:“Какво действително се случи?“.

„Българите излязоха от хипнозата заради натиска, който имаха“, заяви държавният глава.

„Когато решенията се взимат на базата на законите и Конституцията, няма да има неадекватност“, напомни той.

„Но трябва да кажа и нещо положително – тази криза извади на преден план нашите добродотели. Благодаря на всички, които запазиха здрав разум, а не се поддадоха на паника и страх. Ние не само като общество можем да преодолеем кризата, а можем да заемем едно достойно място в Европа“, заяви Радев.

Проведох среща с експерти, за да инициираме стратегически дебат не за възстановяването на България, а за социалното и икономическо възраждане на България. Това е големият дебат. Следващата дискусия през юни ще е на тази тема. Какви реформи и нормативна база са ни необходими за нашия бизнес?

Защото той ще ни изведе от кризата. И най-вече какъв тип на управление на държавата е необходим, за да се случи всичко това. Днешната дискусия е основополагаща.

Радев допълни:  „Важно е да синхронизираме действията си с Европа, защото ние сме отворена икономика и когато нашите мерки закъсняват от другите или са неработещи, това срива и без това ниската конкурентноспособност. Ние рискуваме повишаване на миграцията и нов демографски срив.

Положителното е, че тази криза извади на преден план нашите добродетели. Благодаря на хората, които вместо страх, проявиха здрав разум, дисциплина, солидарност и отговорност към другия. Това е един безценен капитал, който трябва да съхраняваме и развиваме. Ние можем да преодолеем тази криза и да сложим край на негативизма. Можем да заемем достойно място в европейското семейство, каквото ни се полага“.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!