Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Божков доказва с есемеси, че е имал близка комуникация с Владислав Горанов относно хазартния му бизнес

.
Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков доказа с есемеси, че е контактувал с финансовия министър Владислав Горанов относно хазартния си бизнес. Точно в 8 часа, както обеща, предприемачът публикува два скрийншота- "малка част" от доказателствата, които смята да предостави на прокуратурата и европейските институции.

По този начин Васил Божков опроверга твърденията на финансовия министър, който преди дни твърдеше, че не той, а шефът на Комисията по хазарта е комуникирал с него относно хазарта. От чата се вижда, че именно Горанов е активната страна и обещава на Божков да му съдейства. Нещо повече, двамата си говорят свойски, използвайки имена, които само двамата знаят за кого точно се отнасят - "девойката" и "Сашо".  Освен това Горанов настоява за среща на "17-ти" и обещава да говори с шефа на Комисията да не спъва бизнеса на хазартния бос с репликата: "Ще кажа на Сашо да не смесва нещата". Горанов успокояващо уточнява в чата за "девойката": "Получи ценни указания". На това бизнесменът отговаря: "Благодаря".

Припомняме ви, че в интервю за БТВ миналата седмица Божков хвърли бомба, като  обяви, че многократно се е срещал с финансовия министър и само с него е контактувал на тема хазарт. Той дори намекна, че е бил рекетиран.

В отговор на това Горанов репликира на нарочна пресконференция, че ролята му е била единствено да назначава ръководителя на комисията, но не и да регулира или надзирава дейността й. "Най-често разговорите между Божков и мен са били на тема рекламата в хазарта и на изравняването режимите на облагане на онлайн и наземния хазарт", уточни тогава Горанов.  Разпространеният днес чат, обаче опровергава тези думи на министъра. Те по-скоро изглеждат като "намигване" към финансовия министър и заявка за продължение на тази комуникация. 

Бизнесменът отбелязва във Фейсбук още:  "Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше:
.

* "девойката" - Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН

.* "Сашо" - Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25.04.2019 г. до февруари 2020 г.; зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019г; 

Васил Божков, който в момента се намира в ОАЕ, е с 11 повдигнати обвинения. Властите поискаха неговото екстрадиране. Жената до бизнесмена - Елена Динева, както и бившата му секретарка Йоана Чолакова са в ареста, а синът му Антон Божков е на свобода срещу гаранция от 1 млн. лв.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!