Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сашо Диков към Борисов: Човече, около теб не просто мирише, а вони на далавера!

.

Сашо Диков и Елена Ваташка

При първия възможен случай ще кажа на Бойко Борисов в очите: „Човече, около теб не просто мирише, а вони на далавера!“. Този човека не може, или не иска, да работи по нормалния начин. Той пак извади сикаджийската си логика, че не били взели нищо на Божков, а само са одържавили хазарта. Очаквах Борисов днес да ни покани горе при него. Да излезе да покаже какъв е мъжага, да каже на Тити и ли друг, да му даде акциите на ФК ”Левски”. Така си го представях.

Това каза в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" Сашо Диков, който заедно с Елена Ваташка, един от основателите на националния фенклуб на сините, коментира днешните събития. 

"Изкараха ме демон на три континента с поредните си публикации в ПИК, които изписаха всичко възможно. Запитаха ме какво ще получа в замяна на това, отговорих, че за толкова години са ми предлагали какво ли не и за мен това не е интересно.  Той и Гешев заяви че сме ходели да си „зареждаме батериите“  в  Белград, но го чакам да докаже думите си.", каза още Диков. 

Това което се случи днес е, че Борисов и компания имат сериозен математически ум насреща си. Този ход е много точно прицелен в челото на премиера. Да, съм аз приносител, нещо което още повече засилва дразненето. Божков каза, че щом Борисов е съсипал бизнеса и отбора  го оставя да се оправя.", допълни Диков. 

"Беше един отвратителен ден, предполагам, че е бил такъв за всички левскари. Едва ли някой можеше да си представи такъв ход.", каза Елена Ваташка.

"От януари има сериозна тревога в привържениците, които се чудят как да помогнат.  Ходенето на срещи с г-н Борисов е огромна грешка. Той е министър-председател на всички. При него ходиха не само привърженици на Левски, но и на ЦСКА и на Ботев Пловдив. Защо от него се иска да се направи нещо, което е по принцип нередно. Защо влязоха в тази клопка. Има ли бизнесмен, на който Борисов да звърне с просташкия си начин и да му каже „Абе тук има ли нещо дето можем да направим?“ – някой може ли да му откаже? 

Има фирми, български, чужди – феновете трябва да общуват с такива инвеститори или да се срещат с банки, защото това е социален проект по същество.  На фона на хиляди хора, които са останали без работа и са фалирали, се иска Борисов да уреди кредит, но какво друго ще уреди, за себе си.", заяви още тя. 

По думите й тя не е привърженик на г-н Божков. "Не съм го виждала, има слава на човек с тежък характер и твърдост, но не приемам, че един човек без влязва в сила присъда, за дни да бъде обявен за изнасилвач и какво ли не. Но нека чуем внимателно думите му - той каза, че няма ревизионне акт, който да не е обжалван. Нека се прилага закона за всички. Против съм някакави полицейщини, някакви братя. Не съм съгласна че по незаконен начин да бъдат запорирани вскички сметки. Той има много пари, но са запорирани средства

Ако има корупция, тя има две лица – бандита е бандит, но  много по-позорна е позицията на държавния служител.", каза още тя. 

Диков допълни, че спортният бизнес у на с не работи като бизнес. Той работи изкривено и изкълчено. Примери – даваме ти да продедеш „Виваком“ – даваме ти „Левски“. 

"Божков каза нещо много правдоподобно, че никой не смее да го попита как е. Той е човекът, който държи акции и трябва да договори с друг бизнесмен тази ситуация. Като инвеститор от 24 милиона ти не можеш нормално да договориш акциите си. Възможно е да се договори нормална сделак. В този смисъл беше грешка на Тити да му се обажда.  Божков може да отпише тези пари или да ги отпише. Ако ги отпише, означава, че е получил друг бизнес и не му пука, но явно не е така.

Нека припомним, че 2016 г. съдът притупа делото за ЦСКА, под политически натиск. Божков беше внесъл план, но не го допуснаха. Очевидно Божков има мотивация да се занимава с този бизнес, нито Батков, нито Спас Русев имаха такъв хъс и интерес. След години може би тези акции ще струват нещо, а не да се размята.", каза още Ваташка. 

"За мен Националния фенклуб „София-Запад“ имат своята популярност и авторитет, но не могат да повлияят на цялата маса. Хората прекараха много

Няма как България да не е добре и да се краде по този начин и фирми пощенски кутии и т.н., а отборът да е добре, детинско и наивно е да казваш „за мен е важно отборът да е добре, а другото не ме интересува“.

Основните потоци, които се крадат са европроекти и обществени поръчки. По тази линия политическия начин е най-силен. Ако Васил Божков не е в тези две сфери няма как да е проблем за властта. Ако има друга схема да каже какво иска той и те от него.", предложи Ваташка. 

Според Диков най-лесният и бърз начин е да се отворят запорираните сметки на Националната лотария, от които се издържаше „Левски“. 

"Разрешили са от милионите на „Националната лотария“ да се направи дарение към болница, това върви като слух, но да кажат вярно е, или не е вярно.  Ако е вярно, какъв е проблемът да се дадат 3 милиона на "Левски". Проблемът, е че няма да е спасител Бойко Борисов, а Божков.", каза още Сашо Диков.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!