Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Димитър Байрактаров пред Lupa.bg: Чии интереси стоят зад задължителното изследване от COVID-19?

Димитър Байрактаров пред Lupa.bg: Чии интереси стоят зад задължителното изследване от COVID-19?

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова внесе нови поправки в Закона за здравето, които меко казано са скандални. Те предвиждат задължително изследване на хората по неясни критерии. За това алармира пред Lupa.bg Димитър Байрактаров, журналист и народен представител от 43-то НС. 

„Това изследване може да ни бъде наложено по насилствен път – чрез принудително довеждане с полиция, което е регламентирано в чл. 215 А, ал. 2 от Закона за здравето. Поправките са написани на коляно и може да са продиктувани от нечисти интереси. Никой не казва кой ще поеме разходите за изследването?! Ако то струва 1000 лв. и трябва да се приложи върху цялото семейство кой ще даде тези пари – вие, някой друг или правителството? Отговор няма. Кой ще изследва – частна компания, държавна лаборатория или някой друг?”, пита Байрактаров.

Той подчерта, че децата са най-уязвими. „Когато те са на училище или на градина, нямаме досег с тях. Ще ги напъхат във физкултурен салон и могат да си правят с тях каквото си искат и както си искат. Какво се случва с резултатите от изследванията? Къде отиват те? Кой се разпорежда с тях?”, продължава с въпросите журналистът. 

"Тези текстове бяха приети без абсолютно никакъв дебат. Все едно депутатите не знаят какво гласуват и какво приемат. Те напомнят за времената на концлагерите", възмущава се Байрактаров. 

Журналистът припомни, че по времето на ГЕРБ е било въведено и задължителното ваксиниране. „През 2010 г. промениха Закона за здравето и с чл. 59 въведоха задължителното ваксиниране. Като народен представител и като член на Комисията по здравеопазване положих всички усилия тези текстове да бъдат отменени и да бъде дадена възможност на хората за информиран избор. Имах временен успех, тъй като през 2015 г. отново ваксините станаха задължителни”, обясни ексдепутатът.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!