Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: ГЕРБ трасира предсрочни избори

Само в Lupa.bg: ГЕРБ трасира предсрочни избори

Фактори в ГЕРБ сериозно се замислят за предсрочни избори, призна пред Lupa.bg депутат от управляващата партия. Причината е високото одобрение, на което се радват Бойко Борисов и сие покрай кризата, породена от коронавируса.

Единственият политик, който оспорва безрезервната любов на народа, е президентът Румен Радев. Преди месец обаче „Сова Харис” излезе с извънредна социология, според която миниcтър-прeдceдaтeлят вoди прeзидeнтa c нaд 26% пo-виcoк личeн рeйтинг.

Това е и причината Борисов сериозно да се замисля за предсрочен вот, който ГЕРБ да спечели безкомпромисно и да се отърве от придатъци в НС, които творят скандал след скандал и затова носят предимно негативи, като изцепките на Красимир Каракачанов от „Обединените патриоти”, например.

Голямата спирачка пред идеята е служебният кабинет, който президентът Румен Радев трябва да назначи след подаването на оставката, за да държи държавния рул до провеждането на изборите.

В парламента се шушука, че по време на служебното правителство цялата държавна машина щяла да започне сериозна работа по обвиненията в корупция и скандалите около ГЕРБ, които фокусираха общественото мнение през последната година.

Най-открояващият се повод за разследване е работата на испанската антикорупционна прокуратура по скандала „Барселонагейт”.

Ще започне ли разследване на скандалите около ГЕРБ, ако се стигне до служебно правителство, назначено от Румен Радев?

Именно тази потенциална преса за момента бърка плановете на ГЕРБ за триумф на едни предсрочни избори.

Това обаче не пречи глашатаи на управляващите да започнат да трасират общественото мнение в посока извънреден вот. Близкият до премиера Георги Хризанов, когото помним като арестант покрай разпарчетосването на „Напоителни системи”, където беше в борда на директорите, пусна коментар в трубадура „24 часа”, в който казва в прав текст:

„Има ли ГЕРБ интерес от предсрочни избори? Очевидно има. Социологията е изцяло в полза на управляващите, а опозицията не е на себе си.

Борисов обаче не е човек на предвидимите и начертани от външни хора ходове и едва ли иска да хвърли държавата в хаос, за да не изкара докрай трети управленски мандат.

С отношението на Румен Радев към пандемията, наречена от него „манипулация”, такъв ход и едно служебно управление на очевидно неразбиращия мащабите на бедствието президент биха хвърлили хората в искрен ужас”.

Само дето Харизанов, за когото Би Ти Ви разкри, че през 2005 г. е получил двугодишна присъда с изпитателен срок от три годи и глоба от 1000 лева по дело за рекет, не споменава кои хора ще изпаднат в „искрен ужас” от служебния кабинет на президента – българите като цяло или ГЕРБ и нейните политически поддръжници в частност?

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!