Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мая Илиева: Истинските виновници? Потърсете най-близкото огледало и погледнете в него

.

Честно да си призная, чисто по човешки за кратко ми се прииска да злорадствам за това, че няма вече медицински специалисти и много болници и ДКЦ-та са в безизходица. И пак чисто по човешки няма да го направя, защото става дума за здравето и живота на моите сънародници.

Бих казала на хората да фокусират негодуването си към управляващите, за дето лъгаха и унижаваха медицинските специалисти. На практика те ги прогониха от работните им места, лишавайки ги от възможността да правят това, което обичат, умеят и за което са учили дълги години. Защото любов към професията е едно, но недоимъкът е съвсем друго нещо.

Защото когато банковият служител ти напомни, че си закъснял с вноската по кредита си, когато ти звъннат от ЧЕЗ, топлофикация, студена вода, мобилен оператор и т.н., когато детето ти се нуждае от допълнителни уроци, учебници, дрехи и обувки, а ти не успяваш дори да го видиш това дете, защото работиш денонощно и получаваш 600 лв (по-малко от 300€ в европейска държава в XXI век!) и при това положение ежеминутно рискуваш живота и здравето си и тези на цялото си семейство...при цялото ми уважение, мили хора...не се сърдете на медиците. Просто се запитайте какво ВИЕ бихте направили на тяхно място.

И като стана дума за сърдене, попитайте се защо не ги подкрепихте, когато стачкуваха, протестираха, когато излизаха по прозорците, когато бяха бити, влачени и унижавани, когато им се присмиваха от телевизионните екрани. Всичко това беше заради ВАС, но вие си седяхте удобно на диваните и си мислехте, че сте недосегаеми. Никой не е длъжен да се превръща в жертва заради вас, заради вашата летаргия и незаинтересованост.

Имаше една мисъл, не помня на кого беше: "Това, което не бива да правя, го пише в Наказателния кодекс. Това, което съм длъжен да направя, го пише в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Всичко друго правя или не правя по свое собствено желание."

Така че не коментирайте колко и какво са длъжни и не интерпретирайте Хипократовата клетва, както ви е удобно към момента. Искате да видите истинските виновници? Аз ще ви кажа къде са. Потърсете най-близкото огледало и погледнете в него. Там се крият. 

Медицинската сестра Мая Илиева, Фейсбук

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!