Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Асенов от Вашингтон: В българската икономика всичко е монополизирано! Хората са жертви на този монопол!

.
Асен Асенов Източник: БНР

Българската икономика страда от много неща, но основният фактор е липсата на пазар и конкуренция. Всички структури са монополизирани. Хората са жертви на този монопол. Ако има монопол, в София има един производител на услуга за парно, така е и с други сектори. Това каза по бТВ проф. Асен Асенов, преподавател по международни финанси в университета във Вашингтон.

Тези монополи са разбити в САЩ преди 40 години. Това е огромен проблем за цялата индустрия. Това прави българските бизнеси заложници на енергийният сектор. Цените на електроенергията бяха безумни. Кой бизнес би успял успешно да планира?!

Проблемът глад в България не би трябвало да съществува. Проблем е, че образованието беше изоставено и много деца останаха извън системата на образованието. Те са неподготвени за новите условия. В България се създадоха високотехнологични работни места. Надавам се, че страната ще обърне внимание на създаването на технически умения. Това е новото време, което идва при нас. Сегашните трудности са възможност да преструктурира своята икономика и уменията на хората.

32 американски щата облекчават мерките и облекчават икономиката. Големият страх е от нова вълна. Каква ще бъде цената на тази икономическа свобода. Може да има нов пик на заразата и тогава да се стигне до ново затваряне.

Американската икономика има гъвкав пазар на труда. Наемането на работници не е усложнен процес. Както ги уволняват, така и ги наемат. Кризата ще бъде кратка, шокова, но и бързо ще се възстанови.

Световната икономика ще се преструктурира. Случващото се  показа, че,  80 процента от производството на антибиотици са в Китай. Целият свят се почувства жертва на световната икономика и световната фабрика-Китай. Трябва да има девирсификация на производствата.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!