Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Престъпление е бедни българи да спасяват отбор, ограбен от милионери!

.
Феновете да искат разследване, не само пари... Източник: БНР

Някакъв чиновник от „Лудогорец“ се изказал, че одобрява правителството да спасява финансово „Левски“. Такава наглост ми идва в повече. Откъде накъде този деец се разпорежда с парите на данъкоплатците?

От доста време ни занимават с проблемите на ФК „Левски“. Ако не ни изброяват заболели и умрели, ни тикат в лицето проблемите на футболни отбори.

„Лудогорец“ бе удостоен с държавната загриженост 60:40, после и други отбори. Финансовият „гений“ Горанов обясни, че това е законно и заслужено. Естествено, нали Кирил Домусчиев му е пръв приятел.

Вече няколко месеца гледаме и сапунката ФК „Левски“. Моите уважения, но животът не се върти около този отбор, нито около футбола. Здравето и животът на хората не са ли по-важни? Или бъркам…

Футболните отбори в България са частни – за добро или за лошо. В медиите понякога се публикуват заплатите на футболисти в български клубове. Според тях през 2018 г. Клаудио Кешеро от „Лудогорец“ е получавал 40 000 евро месечно. Негови съотборници взимали заплати около 30 000 евро.  

Доста от играчите на „Левски“ са били със заплати от над 20 000 евро месечно. Средната за отбора е била 10-12 хиляди евро.

В публикациите се посочват най-ниските заплати. Те са във „Витоша“, „Етър“, „Дунав“, „Септември“, „Славия“ и „Верея“ и забележете – не надвишават 10 000 лева, но били около тази сума.

Не знам доколко тези информации са верни, но наполовина да са, пак са космически според българския стандарт.

В същото време заплатите на лекари, медсестри и санитари в много болници, са унизителни и не превишават 800 лева.

Да припомним какво се случва с „Левски“ през последните години. Още когато Делян Пеевски реши да контролира отбора, беше ясно, че ще се стигне до катастрофа. Той успя да склони Тодор Батков да прехвърли безвъзмездно акциите на отбора на тримата свои приближени: адв. Александър Ангелов, строителния предприемач Николай Иванов и Иво Тонев. Идеята, казват запознати, е Пеевски да има под ръка ултрасите от „София-Запад“, за да плаши с тях правителството. „Левски“ обаче затъваше от ден на ден. Тогава Пеевски докара в отбора бизнесмена Спас Русев. Тогава започна източването на милиони от „Виваком“ към „Левски“, но много от тези пари така и не стигнаха до „Герена“.

Наложи се „Левски“ да бъде реанимиран от Васил Божков. После Пеевски се намесил, казват запознати, и бизнесът на Божков бе ударен с цялата мощ на държавата и прокуратурата.

И защо, дявол да го вземе, всички българи трябва да плащат зулумите на някакви алчни муцуни, които просто са се изгаврили с „отбора на народа“ и със „сините“ фенове? Много българи обичат футбола и в частност „Левски“, но не и крадците и мошениците. Ако прокуратурата бе разровила какви са ги вършили досегашните собственици и задкулисни паяци – добре, но нищо такова няма.

На Борисов и Горанов някой да им каже, че има сфери, които са не по-малко и дори по-ценни за нацията от футбола. Музиканти, издатели, художници, писатели, медици, творци от народните занаяти, учители и пр. Те как оцеляват? Ами журналистите от изданията извън медийната пеевска кочина? Изнемогват, но не хленчат, въпреки, че вместо  помощ им се изпращат НАП, прокуратура, ДАНС и МВР-охранители, за да бъдат размазани. Защото са инакомислещи.

Борисов трябва да иска спешно разследване на потъналите милиони, а не да хвърля народна пара. Горанов, като е толкова ларж, да даде на отбора спестените от наемите за луксозния си апартамент пари, а не парите на данъкоплатците.

Иван Гешев пък да не арестува само неудобните на "паяка в сянка", а да разрови какво е ставало досега в клуба и къде са милионите от "Виваком", например. На 08.02.2019 г. изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заявява пред журналисти: "Дълговете на клуба са около 30 милиона. Даже повече." Кой днес търси тези 30 милиона? Колко време можеше да се издържа отборът с тези пари? Много важни въпроси, на които никой не отговаря.

Това е действителността и на мен не ми харесва. Вие съгласни ли сте с вашите пари друг помен да прави?

Даниел Василев 

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!