Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От Благоевград тръгна първият протест: „Търпението свърши! Нека бъдем народ“

Благоевград е градът, от който тръгна днес първия протест.

Протестен автопоход под наслов ” Търпението свърши! Да бъдем народ!” се провежда в Благоевград днес. Инициативата е гражданска и се организира в социалните мрежи.

Сред исканията на протестиращите са спешно намаляване на ДДС  върху храните, лекарствата и електроенергията, както и спешни мерки срещу растящата безработица, предаде Струма.

„Другият фактор, заради който излизаме в момента, това са мерките, които се предприемат от страна на правителството.

Хубаво, има някакъв вирус, има ограничения, налагат ни се, но мерките, които предприеха от самото правителството са неадекватни спрямо хората. Според мен е редно правителството да отпусне на всяко едно семейство, което е засегнато от вируса, от мерките, които са поставени, помощ”, каза за БНР Людмила Манова, един от организаторите.

Людмила Манова заяви, че днешният протест е организиран „набързо”, предвид наложените мерки заради епидемичната обстановка.

Другият организатор – Николай Иванов, обясни малкия брой хора,  подкрепили протеста, с това, че народът е разединен:

„Повечето хора винаги искат нещо да им се даде, като например някаква платформа, някакво по-голямо виждане, а ние се опитваме да обясним коренно различно нещо.  За да прави някой нещо за народа, трябва да има гражданско общество, трябва да има граждански настиск”.

Организаторите се надяват протестът да се разрасне и в него да се включат и други градове.

БНР

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!