Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Маргинален тулуп смаза Бойко: Ти се опита да отъркаш туловището си у най-голямата ни светиня – Апостола, като се сравни с него!

Бойко притворно се моли на „Големия началник“, както нарича Бог, пред паметника на Левски

Защо "синьо"-червен Татов Баце отвращава от НЕкомунизма и ви тулупи към комунизма?

Отговорът в: Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Софийският адвокат Димчо Нешев се обърна в смазващо отворено писмо към премиера Бойко Борисов, като разкости поведението му пред народа до най-малката подробност, видя Narod.bg. Юристът си позволи публично да осъди огромното его на Борисов и неистовия му стремеж да остане името му в историята.

Ето и самият текст:

„Тъй като не притежавам нито пословичната лекота и необремененост на мисълта ти, нито първичността и богатата образност на изказа ти, много се чудих с какво обръщение да започна писъмцето. „Бате Бойко” съдържаше явни народняшки нотки на симпатия и естествено отпадна. После ме засърбя езика да използвам някой от цветистите ти прякори. Реших, че ще е твърде неоригинално. После си помислих, съвсем не без основателни причини, че ще ти е по-лесно да ме разбереш, ако направо започна някак си така, директно и свойски, с „устопсувни матерни и мръснословия” (Не се мъчи да се сетиш кого цитирам! Не е футболист.). Щях, обаче, да покрия поне няколко състава от Наказателния кодекс. Затова реших да започна възпитано и учтиво. Онова „г-н Борисов” по-горе е резултат именно от това ми решение, а и от уважение към институцията, в която временно пребиваваш. Като рекох уважение, та се сетих да ти кажа, че обмислях дали не би било по-правилно и още по-учтиво, ако добавя отпред и едно „Уважаеми”. С главна буква и запетая. Е, не можах. И с малка буква не можах. Не ме питай защо! А, защо ти говоря на „ти”, ли? Ами, по същата причина.

Ако само преди няколко дни някой ми беше казал, че ще седна да ти пиша, сигурно щях да го обявя за луд. До днес толкова бях претръпнал, че просто стисках зъби. Чаках и се надявах най-сетне балонът да се спука. След всеки ден от твоето управление (друг е въпросът дали единица за време е приложима към безвремието), след всеки пореден скандал, безобразие и беззаконие си мислех, че сме стигнали дъното и все се лъжех. Дъното се оказа философско понятие. Мека, слузеста, смрадлива, отровна и бездънна тиня. Продължавах да стискам зъби въпреки безспирното ровене и дълбаене в него. И така цяло десетилетие.

Преди няколко дни ти имаше наглостта да заявиш, че Бог искал от теб да ни спасиш. Едва издържах поредното ти „вземане на сериозно”. Даже ми стана смешно като си представих колко ли трябва да го е закъсал Бог за да опре до теб. И пак замълчах.

Днес вече ми писна! Бесен съм! И реших, че повече не мога, а и не искам да ограничавам споделянето на мислите си за теб и твоето управление само в приятелски кръг.

Днес ти се опита да отъркаш туловището си у най-голямата ни национална светиня.

Днес ти си позволи да се сравниш с Апостола! Да го перифразираш като визираш себе си!

Ти ???!!!!

Ти, който почти премахна разделението на властите и превърна парламента в придатък на правителството.

Ти, който узурпира и превърна изпълнителната власт в еднолична.

Ти, който превзе на абордаж, обезкърви и обезличи уж независими по закон институции.

Ти, с идването на власт на когото изпълзя от дупките си неизброима орда от безгръбначни, безскрупулни, нагли, арогантни и злобни илитерати, които превзеха де що има държавна и общинска администрация, държавни фирми, обществен живот.

Ти, който отврати и отблъсна от политиката и властта всички нормални хора, а се обкръжи с безпринципни кариеристи, блюдолизци и слагачи, издигнали се с гъвкав гръбнак, партийна и лична вярност и целуване на ръка, а не благодарение на способности, интелект, образование и морал. И които за „благодарност” използваш като носни кърпички и тоалетна хартия. С основание, разбира се!

Ти, по времето на когото некачественото, неграмотно и лобистко законодателство стана правило, а законите се пишат „на коляно” от анимационни герои по поръчка и в интерес на няколко едри торни бръмбъра. Толкова „едри”, че без държавната хранилка ще фалират за няколко месеца.

Ти, в резултат на управлението на когото България е на последно място сред държавите в Европейския съюз. По всички показатели. По брутен вътрешен продукт, по чуждестранни инвестиции (фурмите не ги броя), по доходи на населението, по качество на образованието. За свободата на словото да споменавам ли? Май няма нужда, а?

Ти, „благодарение” на когото и докато си на власт ще видим Еврозона и Шенген през крив макарон.

Ти, който управляваш държавата по посланията на звездите и планетите, предвижданията на хороскопите и предсказанията на врачки и баячки. С ежедневни скандали. Без визия. Ден за ден. С палене и гасене на пожари. Без мисъл, но с умисъл.

Ти, безгрешният самодържец, за неуспехите и провалите на когото винаги са виновни други.

Ти, който не каза нито веднъж „Извинете, сгреших!”. А трябваше да го правиш ежедневно. По няколко пъти на ден.

Засега спирам до тук. За да не премина неусетно от епистоларна проза към по-дълъг литературен жанр.

А, като споменах литература, та се сетих! „Винету” е роман. Издаден на български език в 2 тома. Не знам каква връзка има, но ми се струва уместно да го спомена.

Абе, знаеш ли?! Злите езици разправят, че, много, ама много ти се иска да се помни името ти, да останеш в историята, да оставиш следа. Ако е вярно, да знаеш, на прав път си!

Името ти ще се помни. Ако не другаде, в народното творчество със сигурност.

И в историята ще останеш. В категорията „най”.

А следата вече си я оставил. Дълбока и кафява

И накрая, понеже си суеверен, да те питам. Ти ли духна свещта на Великден? Духна я. А догодина идват избори.

Не, че нещо, ама що не минеш тия дни през магазина да си купиш малко мас. За филии. About.

Вместо подпис:

Един маргинален тулуп от рода на хвърчащите хора.

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!