Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Божков: Общото между мутрите и преди, и сега е Борисов. Различното е Пеевски. Той дърпа конците

.
Васил Божков

Общото между мутрите в миналото и мутрите сега е Борисов. Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, но сега е паякът, който дърпа конците. Публична тайна е, че именно той назначи Иван Гешев. Да разследват кой го предложи. Ако Гешев ме разследва, значи е бухалка.

Това заяви в интервю пред bTV Васил Божков.

Божков е разследван за редица престъпления, но бизнесменът твърди, че от прокуратрата никой не го е търсил. В момента той се намира в Дубай, но твърди, че е твърде рано да се върне в страната. Страхува се и за живота си. Не пропусна обаче да хвърли огромни бомби в ефир.

"Бях в затвора, не в ареста. Прекарах там 2-3 седмици. Освободиха ме, когато дубайските власти разбраха, че нещата не са така, както българските власти твърдят. Нямам никакви ограничения. Нямам охрана. Можем да ходим където си поискаме, но в други държави може и да ни арестуват", обясни Божков.

"Мутрите навремето правиха това - идват и ти помагат, ако имаш проблем, след това те пазят, а после ти взимат бизнеса. Ако откажеш, ти унищожават всичко. Съвременните мутри правят същото, но бухалките този път са прокуратурата, НАП и ДАНС. Всички знаем кои са мутрите", заяви Божков.

Той призова за незабавна оставка на Владислав Горанов.

"С финансовият министър Владислав Горанов контактите ми са били много чести. Аз имам едно обяснение за тях, но той може да изтъкне друго. Много лесно мога да ги докажа, но това може би е работа на прокуратурата, когато подам сигнал. Не съм го направил до момента, защото бях в затвора. От там е трудно. Но може би в момента го подготвям. Той ще бъде до всички институции и медии. Няма да е само до прокуратурата. Може ли една политическа сила да не знае, когато нейни кадри приемат и отхвърлят закони? Може ли финансов министър да не знае кога се приема и отхвърля закон? Ако Горанов е знаел - да си подаде оставката. Ако не е знаел - пак да я подаде", отсече Божков.

"България в момента се управлява от хунта. Не го вярвах, докато не ми се случи нещо. Виждах разни неща, но не го вярвах. Невинен съм. Ще се върна в подходящия момент. Колкото по-скоро, толкова по-добре.

Бизнесменът коментира и казуса с бъдещето на футболен клуб "Левски". По думите му виновник за сегашното положение е премиерът Бойко Борисов.

"Готов съм да дам акциите си на всеки един, който ги иска. Не да ги продам. Всички знаем кой унищожи "Левски" - Борисов го направи. Защото той унищожи компаниите, които го издържаха. Това беше грубо нарушение на закона. Заяви, че няма да помогне на клуба, ако не се смени собствеността. Какво значи това? Отново искат да ми го отнемат. Борисов ще даде кредит? А после как ще го върнат? Или ще намерят друг човек-идиот, който да издържа клуба, а после ще арестуват и него?", попиля с въпроси Божков.

По думите му единственият начин да се спаси клуба е законът да се прегледа внимателно и всички незаконни акции да бъдат отменени.

"Левски не може да се издържа заради запорите на фирмите. Те са напълно незаконни. Ако се махнат, клубът няма да има никакъв проблем", отсече още бизнесменът. Той заяви, че феновете няма за какво да му се извиняват, а извинение от Степан Хиндлиян не желае. "Подлогата на Бойко. Защо да му искам извинение?", заяви още Божков.

Бизнесменът коментира и действията от страна на прокуратурата.

"Срещу мен не са повдигнати никакви съществени обвинения. Да се представят хора като виновни е съвсем незаконно и граничи с тоталитаризма. Иван Гешев ли реши, че съм виновен, че водя хибридна война чрез медиите, че им плащам? Не съм избягал. Заминах по работа, а два дни след това дойде и заповедта за ареста ми. Щях ли физически да изляза от този арест, ако бях останал в България? Страхувам се за себе си. Къде е ролята на съда?", попита още Божков.

Той заяви, че се всява страх и у хората, които го познават.

"Невинни хора ги държат в ареста. Всички, които ме познават са наплашени. Целият репресивен апарат работи. Борисов се оправдава. Запорите на фирмите ми са от Влади Горанов", категоричен беше Божков.

Той отрече да има връзка с обвинената за злоупотреби с евросредста Лиляна Деянова. Певицата и нейните съдружници бяха обвинени и в заплахи на служители от АПИ. Според Деянова обаче акцията срещу нея е заради дързостта и да осветли схемите с толсистемата.

"Нямам никаква връзка с ЛиЛана. Не могат да арестуват хора по подозрения, че имат контакт с мен. Мислите ли, че ме интересуват такива пари от европейски фондове? Спечелих достатъчно", обясни още Божков.

Той отново заяви - за този бизнес е контактувал единствено с финансовия министър. Не е имал контакти с Комисията по хазарта.

"Тя е награждавана през годините, а изведнъж се оказа незаконна. Никой не знаеше. Ако се върна, ще ми запушат устата и хората ще продължат пак да са заложници", отсече Божков.

Божков коментира и казуса с културните ценности, които са негова собственост.

"Гешев и слугите му унищожават световно културно наследство. Подал съм искове в съда в Лондон. Държавата ще бъде осъдена. Това е престъпление срещу човечеството. Ценностите още не са унищожени, но да водиш некомпетентни хора, които пипат с ръце, хвърлят чувалите... това е страшна вандалщина", обясни още Божков.

Бизнесменът опроверга и слуховете, че руски граждани са отишли в Дубай, за да ву помогнат и заяви категорично - това са акции на прокуратурата.

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!