Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: Вкараха Тръмп в клопка с убийството на ген. Сулеймани

До края на 2019 г. бях убеден, че Доналд Тръмп ще спечели втори президентски мандат през ноември 2020 г. Така както бях убеден и го написах преди вота, че ще го спечели през 2016 г. След като бе подведен да издаде заповед за извънсъдебно физическо елиминиране на Касем Сулеймани вече... съм силно разколебан. Това написа във Фейсбук експертът по сигурност и международен анализатор Боян Чуков.

"Вкараха Тръмп в клопка. Вкара го Майкъл Помпео, който го е убеждавал от месеци наред, съгласно „Вашингтон пост“. Доста преди събитията около Нова година. След този необмислен ход на американския президент рязко се изказа срещу него даже Тулси Габард от демократите, която е обвинявана, че е човек на Тръмп и Путин.

Сега Конгресът ще го гони „до дупка“, че е взел това решение през главата на американските конгресмени. Предстои да го ограничат законодателно да взема подобни решения", продължава експертът.

"Ако до този момент нямаше никакъв шанс за импийчмънт, то сега ситуацията рязко се промени. След като Иран обяви 80 млн. долара за главата на Доналд Тръмп, се появи и още една хипотеза, че той може да приключи своя мандат подобно на Джон Кенеди. В САЩ живеят около 2 млн. етнически иранци. Не е трудно сред тях да се намери някой „Лий Харви Осуалд“, който да свърши работата. А после някой „Джак Руби“, който да го застреля и темата да приключи", завършва Боян Чуков.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!