Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скачайте, танцувайте, тропнете едно хоро от радост! Правителството ще въвежда 9-часов работен ден

б-ост

Докато си плацикахте някои части в ледените води на реките вчера, правителството и работодателите се договориха за деветчасов работен ден.

Извънредният труд се вдига от 150 на 300 часа годишно. Тоест, като се сметне, съвсем спокойно капиталистите ще си въведат деветчасов работен ден.

Всъщност и сега го има. Извънреден труд полагат почти всички с изключение на държавната администрация. И често не се и заплаща. Сега, като направят законни двойно повече часове извънреден труд, представете си колко ще работите извънредно. И дали ще ви се плати?

На Територията живееш, за да работиш. Всички трудови права на работещите, извоювани с кръв и насилие над работниците, сега предаваме доброволно. Защото ни е страх. Да не загубим и мизерното заплащане, което получаваме и което е границата между живота и смъртта.

Скачайте, танцувайте, тропнете едно хоро от радост! А след това се фоткайте с ГМР и Домусчиев, които май не ви смятат за хора. Пролетарии, вече се превърнахте в крепостни….И кога ли ще дойде времето, когато децата ви, вместо на училище, ще идват с вас на работа, за да имате един хляб на масата….

Отвратена съм от правителството и дивия капитализъм. Но още повече съм отвратена от овчедушието и примирението на българите. И моля, не се оправдавайте със синдикатите. Знаете, че тях отдавна ги купиха, а те вас ви продадоха!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Скачайте, танцувайте, тропнете едно хоро от радост! Правителството ще въвежда 9-часов работен ден

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!