Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България е най-големият износител на проститутки в ЕС

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Агенция Франс прес съобщава, че България е един от най-големите износители на проститутки в Европейския съюз и има една от най-развитите мрежи за проституция на континента.

АФП цитира ново проучване, направено от българска неправителствена организация, според което в град Сливен, който има население от 100 хил. души, една от всеки 15 жени на възраст между 15 и 30 години се занимава с проституция.

Това е социална катастрофа, казва Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията /ЦИД/.

Организацията е открила, че българските проститутки, които работят в чужбина печелят около 7% от брутния вътрешен продукт на страната, което е еквивалент на страни като Тайван и Южна Корея.

Според най-консервативни пресмятания, българските проститутки в чужбина печелят межзу 900 млн. евро и 1.8 млрд. евро годишно, което е равно на 3.6% до 7.2% от БВП на България за 2006. Според доклада на ЦИД, около 18 хил. до 21 хил. български проститутки работят в цяла Европа, най-вече в страни като Франция, Италия, Испания, Германия, Белгия, Холандия и Гърция.

Няма надеждни данни за секс трафика, поради неговия характер, но е известно, че една на всеки десет проститутки търси помощта на полицията. В Германия, която има една от най-развитите секс индустрии в Европа, е известно, че 12.7% от жертвите на сексуална експлоатация са от български произход, докато 1.2% са рускини. В Холандия тези проценти са съответно 14% и 10%.

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Kafene

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!