Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пребит български журналист, разобличил интереси на БСП и ДПС

Интернет изданието Mediapool.bg съобщава, че български журналист е бил бит, защото е разкрил партийни интереси на управляващите към охранявани природни зони.

Кореспондентът на вестниците “Монитор” и “Политика” в Бургас Асен Йорданов е бил нападнат и бит от четирима души в понеделник вечерта.

От Областна дирекция на полицията в града все още не са оповестили възможните версии за нападението.

Йорданов и журналистката от “Политика” Мария Николаева публикуваха в началото на февруари тази година два материала на тема “Кръстоносният поход срещу Странджа”. В тях бяха описани апетитите на БСП и ДПС в природния парк. Малко след това МВР започна разследване по сигнал, че няколко мъже, отговарящи на етикета “мутри” са влезли в редакцията на “Политика” в ИПК “Родина” и са заплашвали Мария Николаева със заливане с киселина. Тя е била предупредена да не пише срещу БСП и ДПС.

Инцидентът с Асен Йорданов е станал в 19.30 часа в района на кръстовището на бургаските улици “Рилска” и “Асен Златаров”. По информация на МВР той е оказал съпротива на нападателите, но са му нанесени няколко удара с твърд предмет в областта на главата и тялото. Журналистът е отвърнал на нападението, като е ударил няколкопъти непознатите, които избягали след като са го набили.

На местопрестъплението е открито хладно оръжие, което е предадено за експертиза.

Йорданов е приет в болница без опасност за живота с контузни рани по главата и гърба. Той е син на известния български писател Недялко Йорданов.

Източник/ци: Kafene

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!