Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вредните политици

Фани Чоджумова

Политиците и магистратите са изключително вредни за нашето здраве, стана ясно вчера, след като “Трансперанси интернешънъл” огласи социологическо проучване. Този път депутатите изместиха от пъвото място дори магистратите и трайно се намърдаха начело на класацията. Това стана възможно, тъй като на местния вот политиците хвърлиха милиони, за да купят нашите гласове, и този път това не беше само мълва, а бе документирано на десетки места в страната. Наглостта на тези, които купуваха, бе несравнима с нищо досега.

Тези хора даже не се криеха, а откровено и нагло раздаваха пари само и само да се докопат до местната власт, за да удвоят и утроят милионите си. Защото, ако нямаше далавера в местния вот, нямаше да има купуване. Колко позорно е това корупцията да се шири в най-представителното заведение – Народното събрание, където се коват законите на страната!

Без съмнение е, че и законите се правят от тези хора така, че да ги обслужват именно тях, ако не тях, то тези, които им бутат пари в ръцете, за да приемат едно или друго недоразумение, наричащо се закон. Вече никак не е чудно защо в Наказателния кодекс зеят пробойни, които не позволяват големите престъпници да влязат в затвора, защо хазартът трябваше да бъде облекчен откъм данъци, както и защо никой не може да ликвидира язвата, наречена безмитни магазини. Примерите, които позволяват корупцията на родните ни политици, са десетки и за съжаление растат лавинообразно. Не е ясно обаче докога ще ги търпим с техните вредни навици, вместо да ги изхвърлим на бунището и да посрещнем... новата порция корумпирани политици. Защото, ако си честен, шансът да попаднеш в парламента е равен на нула.

Източник/ци: Big.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!