Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За ЧНГ Борисов разката БСП: При управлението им хората излизали от морето с разстройство, при ГЕРБ както винаги – точно обратното

Бойко Борисов Магистрала Тракия

БСП няма право да говори за чист въздух и околна среда, защото по време на управлението си не е направила нищо – не е имало пречиствателни станции и затова хората излизали от морето с разстройство.

Тези ценни мисли сподели премиерът Бойко Борисов при поредната си обиколка в Бургаския регион, която беше предавана на живо във фейсбук. По традиция министър-председателят сам си кара джипа и бе дошъл да нагледа строителството на магистрала „Тракия“.

Участъкът, който инспектира Борисов, е с дължина от около 5 км и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и значително се облекчава трафикът, особено в туристическия сезон, припомнят от Министерския съвет. Очаква се преди старта на новия туристически сезон пътят Бургас-Слънчев бряг да е изцяло готов и разширен за удобство на пътуващите.

Плувахте в какво?

Попитан дали споделя критиките на БСП за провала в политиката за околната среда Борисов два пъти попита иронично журналистите: „На кой? На кой?“ И на отговора: „На Корнелия Нинова“ репликира:

„По време на управлението на нейната 120-годишна партия на морето нямаше нито една пречиствателна станция. Плувахте в какво?… Къде ще говорят те за чист въздух и за околна среда. С „Кремиковци“ в София! Да не говорим за азотно-химическите заводи, които бълваха по Стара Загора и къде ли не. Враца – отрови! Кога са имали… що не са направили пречиствателните станции? Нали хората как влязат в морето и излизаха с разстройство. Не помните ли, та ми задавате въпроси сега да си разваляме настроението? Това им е работата, да критикуват. Нашата работа е да строим. Виждате каквото сме обещали, всичко си го изпълняваме. И си го наблюдаваме, и си го контролираме. И е видимо. Мога да споря с тях. По всяка една тема! Ето го техния стария път, ето го нашия новия.“

Гледаш ме сякаш си сърдит

На път за строежа на „Тракия“ край Поморие Борисов спира на няколко пъти и разпитва багеристите и ръководителя на проекта ще се справят ли в срок. След това си спомни, че преди 3-4 години на 31 декември имало 2 метра сняг и извозвали закъсали хора, а сега е такава жега. Което го наведе на мисли колко е лошо за реколтата.

Накрая с изрази като „бате“, „юнак“ и пр. поиска „мъжка дума“ от строителите, че ще се справят навреме. И щедро разреши на хората да празнуват Нова година:

„Следобед ги пуснете малко да почиват“.

Пред журналисти малко по-късно Борисов сподели, че понеже е мека зимата, строителството още ще напредне и „искам края на май, максимум на 13 юни (рождения му ден – бел.ред.) да е готово“.

Репликиран, че след като участъкът от „Тракия“ стане готов, тапата за автомобилите вече ще е в Бургас, защото там ще е тясното място в участъка, Борисов видимо се ядоса:

„Северният обход ще го свържем направо с „Тракия“. Как ме гледаш все едно си ми сърдит, че ти правим нещо. Нямахте пречиствателни станции, понеже им е много лесно да приказват. Нямахте никъде по Южното Черноморие пречиствателни станции, сега има навсякъде… Четирилентови пътища… и ти ме гледаш сърдито. Гоним 120 млрд. лева БВП, затова си позволяваме да ги правим. Правим това, отиваме на другото.“...

Клуб зет 

clubz.bg

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!